Zimski sportovi

Dinamo iz Rige pokvario rođendansko slavlje Medveščaka i odnio pobjedu iz Ledene

Branimir Korać • utorak, 22.12.2015.
Dinamo iz Rige pokvario rođendansko slavlje Medveščaka i odnio pobjedu iz Ledene
Foto: Dea Sajko

Slavljenički ugođaj u Ledenoj narušen je porazom u susretu protiv Dinama iz Rige. Latvijci su odnijeli pobjedu 3:0 i uzeli Medveščaku vrijedne bodove u borbi za doigravanje...

Nakon kraće pauze u prvenstvu, Medveščak je u Ledenoj ugostio Dinamo iz Rige i upisao poraz 3:0. Trebala je to biti fešta u Ledenoj, Dinamo je došao na proslavu 54. rođendana i pokvario je Medvjedima planove.

Ono što Medvjede više boli je gubitak važnih bodova u borbi za doigravanje koja je neizvjesna, a sve manji broj utakmica je kod kuće. Do kraja regularnog dijela sezone Medveščak će odigrati još samo četiri utakmice u svojoj dvorani.

Latvijci su šest bodova iza Medveščaka i s ovom pobjedom, ali ne gube nadu u pobjedničku seriju i uključenje u borbu za doigravanje, a Medvjedi priliku za popravak imaju na Badnjak kada im u goste dolazi izravni konkurent za mjesto u osam Dinamo iz Minska.

U ovom susretu pogodaka nije bilo do završnice druge trećine. U igri Medveščaka osjetio se grč, nije se lako dolazilo do prilika, a u 35. minuti Dinamo je poveo pogotkom Tima Sestita.

Očekivalo se da će Medveščak odmah na startu posljednje trećine jurnuti po poravnanje, ali glupost Stefana Giliatija i isključenje već u devetoj sekundi stavilo ih je u dodatne probleme. Mikelis Redlihs koristi igrača više i podiže na 2:0, a ubrzo treći pogodak zabija i Edgars Kudla i priči je kraj.

Medveščak tako bilježi poraz koji je mogao izbjeći i za dva dana protiv imenjaka današnjeg protivnika nema izbora nego mora uzeti sva tri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!