Košarka

Od 27. prosinca V Božićni košarkaški turnir Vinkovci 2015.

Sportnet • srijeda, 23.12.2015.
Od 27. prosinca V Božićni košarkaški turnir Vinkovci 2015.

Košarkaški klub Vinkovci organizira 27. i 28. prosinca 2015. godine V Božićni košarkaški turnir „Vinkovci 2015.“ za uzrast kadeta (dječaci 2000. godište i mlađi). Turnir će se održati u ŠD Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, uz sudjelovanje šest momčadi iz Zagreba, Rijeke, Čakovca, Slavonskog Broda, Županje i Vinkovaca. Pokrovitelj turnira je Grad Vinkovci, a sponzor Raiffeisen Bank.

"Uložili smo veliki trud u pripremu i promociju turnira, želja nam je pružiti dječacima priliku da odigraju jake, dobro organizirane i medijski popraćene utakmice s vršnjacima iz raznih regija, a sve kako bi pridonijeti jačanju ovog sporta, motivaciji djece da se aktivno uključe u rad našeg kluba te da kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme", poručili su iz Košarkaškog kluba Vinkovci koji se zahvaljuju svima koji su pomogli da se po peti puta održi ovaj košarkaški događaj u blagdanskom ozračju.

Osvajač prvog turnira 2010. godine bio je Široki koji je bio bolji od Vinkovaca, sljedeće godine slavila je u mlađekadetskoj konkurenciji zagrebačka Cedevita pobijedivši u finalu ekipu iz grada na Bosutu, a u kadetskom dijelu turnira Međimurje iz Čakovca je u izuzetno zanimljivom finalu bilo bolja od Sedam iz Đakova. U završnom ogledu trećeg turnira se igrala izuzetno kvalitetna i zanimljiva utakmica za pobjednički pehar. Na kraju su bili najbolji kadeti “Ponosa Hercegovine” savladavši odličnu ekipu Vrijednosnica iz Darde koja je pet mjeseci kasnije ušla u Final Four Prvenstva Hrvatske. Širokobriježani su i na posljednje održanom bili najbolji, savladali su zagrebačku Dubravu.

Prema svemu sudeći, ovogodišnje izdanje bi moglo ponuditi zanimljive i neizvjesne utakmice. Slavonski Brod 1946, Županja i Vinkovci u regiji Istok, FSV Rijeka na Zapadu, a Međimurje na Sjeveru će se boriti za plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske gdje igra deset najboljih kadetskih momčadi. Favorit je odlična kadetska generacija Dubrave koja trenutno s Cibonom dijeli drugo mjesto u našoj najjačoj košarkaškoj regiji. Statistiku uživo svih utakmica turnira može se pronaći na web stranici www.bozicniturnir.kk-vinkovci.hr.

Uz košarkaške utakmice biti će i popratnih događanja kao što je natjecanje u tricama, zanimljivi After Party i utakmica ženskih kadetskih selekcija Košarkaških saveza Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Raspored utakmica:
SKUPINA A: KK Dubrava, KK Slavonski Brod 1946, KK Županja
SKUPINA B: KK Vinkovci, KK FSV, KK Međimurje

Nedjelja, 27. prosinca 2015.

10:15 (A) Županja – Slavonski Brod
11:30 (B) Vinkovci – FSV Rijeka
12:45 Utakmica kadetskih ženskih selekcija KSVSŽ (svl 3.) – KSOBŽ (svl. 4)
14:00 Otvaranje turnira
14:00 (A) Slavonski Brod – Dubrava
15:30 (B) FSV – Međimurje
16:45 (A) Dubrava – Županja
18:00 (B) Međimurje – Vinkovci

Ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

10:00 Za 5. mjesto: 3. A – 3. B
11:20 Za 3. mjesto: 2. A - 2. B
12:40 Natjecanje u tricama
13:15 Finale: 1. A – 1. B

Nagrade i priznanja:

- Pehari za prva tri mjesta
- MVP i najbolji strijelac
- Najbolji tricaš
- Izbor petorke

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!