Košarka

Barcelona u El Clasicu lakoćom do pobjede usred Madrida uz 11 poena Tomića

Branimir Korać • nedjelja, 27.12.2015.
Barcelona u El Clasicu lakoćom do pobjede usred Madrida uz 11 poena Tomića
Foto: EPA

Veliki derbi 13. kola ACB lige odigran je u Madridu gdje je gostovala Barcelona. Real Madrid tražio je pobjedu koja bi ga ostavila ispred najvećeg rivala, ali na kraju je upisao gladak poraz 91:84...

Da Real Madrid nije dominantan kao prošle sezone, pokazala je i prvenstvena utakmica protiv Barcelone. Već je dobro poznato kako su se Madriđani teškom mukom provukli u Top 16 Eurolige, a niti u prvenstvu ne igraju onako uvjerljivo kao što su igrali.

Barcelona je na kraju slavila 91:84, međutim do te pobjede došla je dosta lakše nego što rezultat pokazuje. Tijekom susreta imala je visoku prednost i tek u zadnjoj dionici domaćin je smanjio zaostatak.

Nakon prvog poluvremena koje je završilo u korist Barcelone 50:44, očekivao se bolji ulazak Madriđana u drugi dio i pokušaj smanjenja zaostatka, ali nije to bila njihova večer.

Gosti su izdržali početni nalet i zadržali rezultatsku prednost, a krajem treće i početkom četvrte četvrtine pobjegli su i na vrlo visokih plus 19. Do kraja su Madriđani smanjili zaostatak, ali prijetnje preokretom nije bilo.

U pobjedničkom sastavu Justin Doellman ubacio je 17 poena (6/7) uz pet skokova, Tomaš Satoransky 16 poena (6/7) uz sedam skokova i šest asistencija, a Ante Tomić ubacio je za 23 minute 11 poena (5/7 za dva) uz pet skokova. Kod Real Madrida Sergio Rodriguez ubacio je 14 poena (5/12), a Jaycee Carroll 13 poena (4/8).

Osim Tomića, u akciji su bili i ostali hrvatski igrači u Španjolskoj. Goran Suton s Joventutom poražen je na gostovanju kod Bilbaa 85:77, a Suton je za 21 minutu ubacio sedam poena (2/4) uz pet skokova.

Perasovićeva Laboral Kutxa lakoćom je slavila protiv Fuenlabrade 101:79, a Darko Planinić igrao je samo četiri minute i ubacio dva poena (1/1). Na drugoj strani Marko Popović za 15 minuta ostao je bez poena uz četiri promašene trice, a Josip Sobin za devet minuta ubacio je četiri poena (2/3).

Zaragoza je bez problema svladala Gipuzkou 80:59 kod koje je Zoran Vrkić za 16 minuta ubacio osam poena (2/5) uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!