Košarka

Cibona odnijela pobjedu iz Litve, sjajan nastup Nika Slavice i Ante Žižića

Branimir Korać • srijeda, 06.01.2016.
Cibona odnijela pobjedu iz Litve, sjajan nastup Nika Slavice i Ante Žižića
Foto: FaH

Cibona je upisala i drugu pobjedu u drugom krugu FIBA Europe Cupa. Nakon što je u Zagrebu teškom mukom nakon produžetka svladala rumunjsku Energiju, sada je u gostima bila bolja od Piena Žvaigždesa, litavskog predstavnika...

Na put u Litvu Cibona je krenula u okrnjenom sastavu, klub su napustili Marko Jagodić-Kuridža i Dominik Mavra, a novi potres izazvao je zahtjev Ivice Zupca za ispisnicom. Iz kluba poručuju kako će još jednom razgovarati s perspektivnim centrom i pokušati ga zadržati. Trenutno situacija ne izgleda dobro, Zubac nije putovao u Litvu, no oni koji su tamo otišli, odradili su dobar posao.

Posebno se to odnosi na Antu Žižića i Nika Slavicu koji su odigrali odličnu utakmicu i vodili Cibonu do pobjede. Dok je Žižić već sada najvažniji Cibonin igrač, Slavici se nije vjerovalo, ali pokazao je u Litvi da zaslužuje povjerenje.

Cibosi su svladali Litavce s 95:90 u efikasnom susretu u kojem je domaćin imao prednost u posljednjoj dionici, ali nije ju zadržao.

Već prva dionica pokazala je da će to biti susret visokih brojki, domaćin je nakon prvih deset minuta vodio 29:28, no do odlaska na odmor Cibona je uspjela doći do preokreta i na odmor otići s vodstvo 48:45.

Smanjena rotacija kod Mulaomerovića ipak nije ostavila tolikog traga na igračima koji su održavali korak s Litavcima i tek u završnici treće dionice uslijedila je napadačka kriza tijekom koje je Cibona ostala tri minute bez poena iz igre što je Pieno Žvaigždes kaznio i u zadnju četvrtinu ušao s vodstvom 72:67.

Brzo se Cibona uspjela vratiti i preuzeti vodstvo, a posebno kvalitetnu zadnju četvrtinu odradili su Žižić i Slavica koji su ubacili čak 24 od 28 poena Cibone u tom razdoblju igre.

U završnici je domaćin prijetio i tražio barem produžetak, ali Cibosi su izdržali i odnijeli veliku pobjedu.

Ante Žižić završio je susret s 27 poena (10/12) i 13 skokova, a Nik Slavica dodao je 24 poena (5/6 za dva, 2/2 za tri) uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2016. u 11:27
    Dugo je trebalo Aci Petroviću da razbuca klub...
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina07.01.2016. u 10:06
    nakon šta im je i Zubac pobjegao radi neigranja, stiglo naređenje da Slavica mora igrati i... zašto nije i prije igrao?!
    pikepiletina
  • narada10806.01.2016. u 22:51
    „Smanjena rotacija kod Mulaomerovića ipak nije ostavila tolikog traga na igračima" Vidjet će se koji trag će ostaviti ta skraćena rotacija, jer realno ovo natjecanje je dosta nevažno. Dobro, znam da treba razvijati mlade talente, čitaj: ih predstavljati tržištu - da bi ih kasnije bolje mogao... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik06.01.2016. u 20:56
    dobre su mi ove litavske cibonete
    Obrisan korisnik