Zimski sportovi

Medveščak u odličnom izdanju u Rigi za visoku pobjedu protiv domaćeg Dinama

Branimir Korać • srijeda, 06.01.2016.
Medveščak u odličnom izdanju u Rigi za visoku pobjedu protiv domaćeg Dinama

Hokejaši Medveščaka upisali su važnu gostujuću pobjedu u Rigi gdje su bili bolji od domaćeg Dinama s 5:2. Medvjedi su pod svaku cijenu trebali bodove s ovog gostovanja i na kraju su ih i osvojili...

Borba za mjesta u doigravanju KHL-a polako se bliži kraju, Medveščak je i dalje u igri za jednu od osam pozicija na Zapadu, a svaka naredna utakmica mu je biti ili ne biti.

Takvo je bilo i gostovanje kod Dinama, momčadi koja je serijom posljednjih poraza otišla daleko od pozicija za doigravanje, ali još uvijek nije eliminirana i ima šanse za prolaz. Stoga su i Latvijcima ovi bodovi bili vrlo važni, ali Medveščak je jednostavno bio bolji.

Medveščak je dobro otvorio utakmicu i stigao je do vodstva u 17. minuti preko Stefana Giliatija te je prvu dionicu završio s prednosti.

Druga trećina na kraju se pokazala ključnom s obzirom kako se situacija razvijala. Točno na polovici trećine Thomas Larkin zabio je za 2:0 Medveščaka, ali pet minuta kasnije Jesse Saarinen zarađuje isključenje do kraja susreta, a Medveščak mora igrati s igračem manje. Uspješno se obranio u tih pet minuta i nije dozvolio domaćinu da iskoristi tu povoljnu situaciju.

Na početku posljednje dionice Gints Meija smanjio je na 2:1, ali Medveščak odgovara s tri gola u nizu, u svega šest minuta zabijaju Tuukka Mantyla, Gilbert Brule i Radek Smolenak što goste odvodi na 5:1 i rješava pitanje pobjednika.

U završnici susreta Filip Toluzakov samo je postavio konačnih 5:2.

Medvjede za dva dana od 19 sati u ledenoj očekuje nova važna utakmica, u goste mu dolazi moskovski Spartak.

Na ljestvici Zapadne konferencije Medveščak drži deveto mjesto s utakmicom više i dva boda manje od osmoplasiranog Slovana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!