Zimski sportovi

Medveščak podbacio u važnom dvoboju, Spartak odnio bodove iz Ledene

Branimir Korać • petak, 08.01.2016.
Medveščak podbacio u važnom dvoboju, Spartak odnio bodove iz Ledene
Foto: FaH

Nakon pobjede u Rigi protiv Dinama, Medveščak je morao u Ledenoj svladati i Spartak kako bi si povećao šanse za ulazak u doigravanje, međutim u tom susretu Medvjedi su podbacili i poraženi su 2:1...

Moskovski Spartak bio je protivnik protiv kojeg je Medveščak računao na bodove u svojoj dvorani, ali do njih nije došao. Igrači Gordieja Dwyera nisu bili pravi, Spartak je odnio pobjedu 2:1 i udaljio Medvjede od doigravanja.

Gosti su do pobjede došli zahvaljujući preokretu nakon što je Medveščak poveo, a kada su došli do prednosti, nisu dopustili domaćinu da se vrati u susret.

Od početka susreta krenulo se s čvrstom igrom i prostor za kažnjene igrače većim dijelom prve trećine bio je popunjen.

U 16. minuti Medveščak je bio u prednosti nakon što je Thomas Larkin zabio pogodak na dodavanje Edwina Hedberga.

I umjesto da Medvjedi zadrže prednost nakon prve trećine, u samoj završnici, pet sekundi prije kraja, Matthew Gilroy poravnava na 1:1 s igračem više poslije isključenja Colbyja Genowaya.

U drugoj trećini Spartak je stigao i do vodstva. Sredinom tog dijela igre, Medveščak je ostao s dvojicom igrača manje nakon isključenja Simona Gysbersa i Blakea Parletta što koristi Lukas Radil i zabija za vodstvo.

Do kraja susreta Medveščak uz sva nastojanja nije uspio doći do poravnanja i Spartak uzima sva tri boda.

Zaostatak Medveščaka za osmoplasiranim Slovanom ostao je dva boda, međutim Slovaci imaju dvije utakmice manje. 11. siječnja od 17:30 Medveščak ima novi ispit i to teško gostovanje kod SKA u St. Peterburgu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!