Zimski sportovi

Medveščaku tri važna gostujuća boda u dvoboju protiv izravnog konkurenta za doigravanje

Branimir Korać • srijeda, 13.01.2016.
Medveščaku tri važna gostujuća boda u dvoboju protiv izravnog konkurenta za doigravanje
Foto: FaH

Medveščak je ostvario cilj i uzeo sva tri boda s gostovanja kod moskovskog Spartaka. Moskovljani su kao i Medvjedi i dalje u borbi za mjesto u doigravanju stoga su ovi bodovi još važniji jer su došli protiv izravnog konkurenta...

Pet dana ranije Medvjedi su ugostili Spartak u Ledenoj i upisali poraz 2:1 u susretu u kojem su razočarali. Međutim sada su Moskovljanima uzvratili "s kamatama", slavili su na njihovom ledu s 4:1 i došli do važnih bodova.

U Moskvi su gosti zabijali u pravim trenucima. Kada je to bilo najpotrebnije, slali su pak u mrežu i stavljali domaćina u probleme.

Već u trećoj minuti Medvjedi su poveli pogotkom Mikea Glumca čime su najavili dobru utakmicu.

S tih 1:0 završila je prva trećina da bi druga krenula loše. 19 sekundi trebalo je Spartaku da doše do poravnanja, strijelac je bio Lukaš Radil, međutim odgovor je bio spreman.

Već tri minute kasnije Medveščak je imao dva pogotka viška, prvo je Tuukka Mantyla pogodio s igračem više da bi odmah nakon njega Jesse Saarinen povisio na 3:1.

Kada je Mantyla svojim drugim golom u 29. minuti povisio na 4:1, bilo je jasno da će domaćin vrlo teško nešto učiniti u ovom susretu, do kraja utakmice gosti su uspjeli sačuvati prednost i upisati vrijednu pobjedu.

Za tri dana Medveščak u Ledenoj dočekuje moskovski Dinamo, a susret se igra s početkom u 17:30.

Trenutno na ljestvici Zapadne konferencije Medveščak je na devetom mjestu s dva boda manje i dvije utakmice više od osmoplasiranog Slovana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2016. u 09:37
    šteta za neke izgubljene bodove kod kuće, moglo bi na kraju to bit presudno za doigravanje. Ako dobiju sad doma dinama i onda slovana u gostima imaju šanse za ostanak u igri za doigravanje.
    Obrisan korisnik
  • narada10813.01.2016. u 21:18
    strašni Medvjedi ali ipak šteta za onaj domaći poraz. A i Slovan je izgubio tako da su sad mogli biti opet na 8. mjestu.
    narada108