Košarka

Osmorica dvoznamenkastih u Ciboninom porazu u produžetku od Le Havrea

Branimir Korać • srijeda, 13.01.2016.
Osmorica dvoznamenkastih u Ciboninom porazu u produžetku od Le Havrea
Foto: FaH

Nakon dvije tijesne startne pobjede u drugom krugu FIBA Europe Cupa, Cibona je upisala poraz. On je stigao u produžetku na domaćem parketu protiv Le Havrea, posljednjeplasirane momčadi francuskog prvenstva...

U vrlo izjednačenoj skupini S Cibona je upisala prvi poraz. Kako se susret razvijao, mirisalo je na pravi potop, ali uspjeli su Cibosi u četvrtoj četvrtini nadoknaditi visok zaostatak, no ne i slaviti.

Le Havre ove sezone igra dosta loše, izuzev vremešnog Amerikanca Willieja Deanea i portorikanskog reprezentativca Angela Vassalla, malo je poznatijih igrača, u francuskom prvenstvu igra dosta loše i nalazi se na dnu ljestvice sa samo jednom pobjedom u 16 kola.

Ipak iz Zagreba odnosi pobjedu. Slavio je u produžetku 113:106 i tako preuzeo vrh skupine dok je Cibona potisnuta na drugo mjesto s identičnim omjerom 2-1.

Cibosi su se sami uveli u probleme. Nakon napadački solidno otvorenog susreta, odigrali su iznimno loše završnicu prvog poluvremena, ušli u veliki zaostatak i u zadnjoj četvrtini morali su se spašavati.

Prednost Le Havrea iznosila je i 24 razlike sredinom treće četvrtine, sve je ukazivalo na težak poraz Cibosa, ali u posljednjoj četvrtini uspjeli su podići igru u oba smjera i doći u priliku za pobjedu.

Minutu prije kraja regularnog dijela Cibona je tricom Siriščevića povela 93:92, Filip Krušlin zatim je ubacio tek jedno slobodno bacanje i gosti su uspjeli poravnati na 94:94 s linije slobodnih bacanja. Ciboni su ostale četiri sekunde za pobjedu, međutim nije realiziran posljednji napad.

U produžetku je ponovno proradio gostujući šut i Le Havre odlazi do pobjede.

Kod Cibone Filip Krušlin ubacio je 18 poena (1/2 za dva, 3/4 za tri), a Ivan Siriščević 15 poena (3/3 za dva, 3/7 za tri). Kod gostiju Vassallo je upisao čak 31 poen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!