Košarka

Ciboni poraz u Rumunjskoj, Energijini Amerikanci izvukli pobjedu

Branimir Korać • srijeda, 20.01.2016.
Ciboni poraz u Rumunjskoj, Energijini Amerikanci izvukli pobjedu
Foto: FaH

Nakon dvije startne pobjede, Cibona je povezala dva poraza u FIBA Europe Cupu. I ovaj susret bio je rezultatski neizvjestan, a Energia je u svojoj dvorani u Pitestiju slavila 85:81...

Gostovanje u Pitestiju nije bilo uspješno za Cibose. Ponovno okrnjeni, bez Hukića i Šiška, gostovali su u Rumunjskoj gdje je domaća Energia bila uspješnija 85:81.

Dobra vijest je da poraz ipak nije veći od pet razlike jer se Cibosi nalaze u borbi za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Oni i Rumunji sada imaju omjer 2-2 u borbi za drugo mjesto, no Cibona je zahvaljujući plus pet pobjedi u Zagrebu, ipak u boljoj poziciji.

Energia je u završnici susreta imala prednost 85:78, no osam sekundi prije kraja James Florence ubacio je tricu koja će možda Ciboni značiti i prolazak skupine.

Najvećim dijelom susreta Cibona je bila u rezultatskom zaostatku, ali početkom posljednje četvrtine ipak je imala vodstvo na svojoj strani, tricom novaka Ante Gospića povela je 69:64, ali i stala.

Rumunji su na američki pogon napravili seriju 11:0 koja je u konačnici i presudila pobjednika. U nastavku susreta Cibona nije uspjela doći do preokreta, tek jednom imala je napad za poravnanje, ali kod 77:75 Florence nije pogodio tricu i prilika se više nije ukazala.

Lamont Mack predvodio je Energiju s 21 poenom (7/12) i pet skokova, a Jamar Diggs dodao je 14 poena (4/9) te po sedam skokova i asistencija.

Kod Cibone Florence je ubacio 24 poena (3/6 za dva, 5/8 za tri), a Ante Žižić 16 poena (4/10 za dva) uz deset skokova.

U drugom susretu skupine Le Havre je slavio kod Pieno Žvaigždesa što znači da je sada usamljen na vrhu skupine s omjerom 3-1, Cibona i Energia imaju 2-2, a Pieno Žvaigždes 1-3.

U sljedećem kolu u Zagrebu gostuju Litavci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2016. u 14:35
    Koji srečkovići. Dobili smo rumunje u Zg nakon produžetka +5, a sada izgubili s -4. To znači da ako pobijedikmo Pieno, 99% smo prošli skupinu, jer le havre će vrlo vjerojatno u sljedećem kolu dobiti rumunje.
    Obrisan korisnik