Zimski sportovi

U utakmici sezone Medveščak pao u zadnjih deset minuta i posve se udaljio od doigravanja

Branimir Korać • srijeda, 20.01.2016.
U utakmici sezone Medveščak pao u zadnjih deset minuta i posve se udaljio od doigravanja
Foto: FaH

I u Medveščaku i u Slovanu bili su svjesni koliko je važna utakmica pred njima. Na kraju Slovaci imaju puno razloga za zadovoljstvo, slavili su s 3:2 čime je Medveščak pred vrlo teškom misijom ako želi ući među osam...

Šanse Medveščaka za ulazak u doigravanje nakon poraza u Bratislavi protiv Slovana, svedene su u praksi na minimum. Vrlo teško je za očekivati da će Medvjedi uspjeti doći do čuda, Slovan sada ima pet bodova više i utakmicu manje koju će na svom ledu odigrati protiv Dinama iz Rige što je vrlo lako moguće još tri boda na njegovom kontu čime bi pobjegao Medvjedima na čak osam bodova.

Uz sve to, Medveščak ima dosta neugodan raspored do kraja i bilo je očito da u Bratislavi mora probati doći do pobjede te tako produžiti nadu u doigravanje.

Posljednjih deset minuta bilo je kobno za Medvjede koji su propustili veliku priliku ranije se odvojiti i iskoristiti do tada neuvjerljiv nastup Slovana.

Domaćin je poveo u 15. minuti preko Tomaša Kundrateka s igračem više, ali vrlo brzo uzvratio je Gilbert Brule te je rezultat nakon prve trećine bio 1:1.

U drugoj dionici pogodaka nije bilo, Medvjedi su u tri navrata bili s igračem manje, no Slovan to nije iskoristio.

Odmah na početku posljednje trećine na vrata je morao Gašper Krošelj umjesto ozlijeđenog Dannyja Taylora, a nakon samo sedam sekundi igre u posljednjoj trećini Radek Smolenak doveo je Medveščak u vodstvo.

Nakon grubog nasrtaja Vladimira Mihalika, Slovan je morao čak pet minuta igrati s igračem manje, Medveščak nije uspio zabiti i onda na ulasku u zadnjih deset minuta potpuno pao. Prvo je Rok Tičar poravnao na 2:2, a onda je minutu prije kraja Vaclav Nedorost donio sva tri boda Slovanu.

Pred Medveščakom je sada gostovanje kod trećeplasirane momčadi istoka Novosibirska dok Slovan ide kod najlošije momčadi Istoka, Novokuznjecka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!