Košarka

Još jedan Hrvat u Eurokupu, Goran Vrbanc pojačao najjaču mađarsku momčad

Branimir Korać • petak, 22.01.2016.
Još jedan Hrvat u Eurokupu, Goran Vrbanc pojačao najjaču mađarsku momčad
Foto: Ivana Karačić

Bivši ABA ligaš i najbolja momčad Mađarske, Szolnoki, do kraja sezone imat će u svojim redovima i jednog Hrvata. Bivši igrač Kvarnera, Cibone i Zadra Goran Vrbanc stavio je potpis na ugovor do kraja...

Diljem Europe klubovi još uvijek dovode pojačanja kojima dodatno dobivaju na kvaliteti ili pak proširuju rotaciju, a među onima koji su se osvježili je i Szolnoki.

Mađarski predstavnik u Eurokupu doveo je u svoje redove Gorana Vrbanca, odličnog šutera koji je svojevremeno bio i na širem popisu reprezentativaca, a nosio je dres Kvarnera, Cibone, Zadra, Širokog, Lietkabelisa i Koszalina.

U Litvi i u Poljskoj igrao je odlično i bio među boljim igračima prvenstva, a sada će pokušati podići igru Szolnokija na razinu više.

Mađari su u skupini N Eurokupa trenutno na omjeru 1-2 i još uvijek su u igri za prolazak. Galatasaray i Zaragoza koji su Szolnokija visoko svladali na svojem parketu imaju omjer 2-1, a Sassari je poput Mađara na omjeru 1-2. U Szolnokoju se i dalje nadaju prolasku skupine, a u tom bi mogao pomoći i Vrbanc.

Vrbanca očekuje i borba za naslov prvaka Mađarske, Szolnoki je trenutno vodeći na ljestvici s omjerom 11-3, jednakim kao i Atomeromuov. Ovog vikenda Szolnoki će gostovati kod Rančićevog Soprona, a tjedan dana kasnije na rasporedu je derbi protiv Atomeromua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!