Košarka

David Blatt dobio otkaz, Cavaliersi brzo pronašli rješenje

Branimir Korać • petak, 22.01.2016.
David Blatt dobio otkaz, Cavaliersi brzo pronašli rješenje
Foto: Marin Sušić

Cleveland Cavaliersi nisu bili zadovoljni onim što je napravio David Blatt, kap koja je prelila čašu bio je katastrofalan nastup protiv Golden State Warriorsa i trener koji se proslavio u Europi postao je bivši...

Iako su Cavaliersi u posljednja dva susreta upisali pobjede, David Blatt nije preživio sramoćenje usred Clevelanda protiv Golden State Warriorsa. Otkaz mu je uručen i trener koji se dokazao u europskoj košarci, napušta Cleveland.

Bez obzira što nije bilo nekih velikih trzavica, odnos između Blatta i LeBrona Jamesa od prvog dana nije bio onako prisan kakav je James imao s nekim ranijim trenerima. U konačnici je vjerojatno i njegova riječ nešto značila i presudila Blattu.

Nakon odličnih rezultata u Europi, ispunila mu se želja i dobio je u ruke NBA momčad i to s jasnim ciljem osvojiti naslov NBA prvaka. Prve sezone došao je do finala unatoč brojnim problemima s ozljedama, ali tamo Cavsi nisu uspjeli svladati Warriorse.

Ove sezone upisao je 30 pobjeda i 11 poraza, Cavsi se nalaze na vrhu Istočne konferencije, međutim ovosezonski susreti protiv Warriorsa koji su glavni kandidati za naslov prvaka, donijeli su nove poraze, a posebno bolan bio je onaj 132:98 usred Clevelanda.

Cavsi su već pronašli zamjenu za Blatta i to u njegovom dosadašnjem pomoćniku, bivšem NBA igraču Tyronneu Lueu kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik23.01.2016. u 23:57
    slažem se, izvukao bi 110% na kratke staze, cleveland je sa blatom ostvario realni maksimum, vrh istoka
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik23.01.2016. u 21:13
    Thibodeau je maksimum izvukao iz svojih igrača,dok to nije bio slučaj s Blattom, Cleveland nemoze biti prvak jer imaju jednog egocentrika u ekipi koji zeli sve sam a to nejde nisu ekipa i nemaju kemiju kao golden state.
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik23.01.2016. u 14:59
    Je li to onaj trener gdje bi love, LBJ, irving igrali po 40 minuta? narvno dok ih ozljede ne pokose kao bullse.
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik23.01.2016. u 13:19
    Da angaziraju Toma Thibodeaua,jako bi napredovali u obrani i imali bi vece sanse u pohodu na naslov,Thibodeau je dobar trener ali se potrosio u Chicagu nakon sto je 5 godina vodio ekipu..
    Obrisan korisnik
  • ivos23.01.2016. u 13:04
    Mene jedino čudi što su ovoliko čekali, pošto je javna tajna da su ga igrači (a prije svih LBJ) ignorirali
    ivos