Zimski sportovi

Medveščak glatko slavio kod Amura za prekid serije poraza

Branimir Korać • utorak, 02.02.2016.
Medveščak glatko slavio kod Amura za prekid serije poraza
Foto: Dea Sajko

Hokejaši Medveščaka prekinuli su negativnu seriju u kojoj su se našli. Nakon nekoliko skromnih nastupa, na gostovanju kod Amura slavili su s visokih 6:3...

Nakon tri uzastopna poraza i razočaravajućih nastupa posebno u posljednja dva susreta, Medveščak je stigao do pobjede. Gostovao je kod Amura, momčadi s dna Istočne konferencije koja je poput Medveščaka bila u negativnom nizu od tri poraza. Dok su Medvjedi svoju seriju uspjeli prekinuti, Amur ju je nastavio.

Bez obzira što su šanse za ulazak u doigravanje samo u sferi teorije, igrači Medveščaka ušli su motivirano u dvoboj tražeći pobjedu s kojom bi isprali gorak okus nakon posljednja dva glatka poraza.

Bolji ulazak u utakmicu nisu mogli zamisliti, već u 24. sekundi stigli su do vodstva zahvaljujući pogotku Patricka Bjorkstranda i tu prednost držali su sve do sredine prve dionice.

U desetoj minuti domaćin je neočekivano došao do poravnanja igrajući s igračem manje na ledu. Isključen je bio Tomaš Zohorna, no bez obzira na to Mihail Železnov poravnao je na 1:1.

Srećom, Medvjedi su odmah imali odgovor, dvije minute kasnije Mike Glumac vraća goste u vodstvo i tu prednost Medveščak drži do kraja prve dionice.

U nastavku susreta igralo se obostrano otvoreno s puno udaraca prema vratima, a Medvjedi su bili konkretniji. Amur je nakon četiri i pol minute igre u drugoj trećini poravnao golom Evgenija Gračjova, ali Stefano Giliati i Radek Smolenak odvode Medveščak do 4:2 i ugodne prednosti uoči posljednjih 20 minuta.

Kada je sredinom posljednje dionice Mike Glumac povisio na 5:2, bilo je jasno da će bodovi za Zagreb, a domaćinu je malo značio pogodak Vladislava Ušenina četiri i pol minute prije kraja. Edwin Hedberg odmah nakon toga postavio je konačnih 6:3.

U sljedećem susretu Medvjedi 4. veljače gostuju u Vladivostoku također od 10:30 po hrvatskom vremenu. Što se tiče ljestvice Zapadne konferencije, zaostatak za osmoplasiranim Slovanom i dalje je ogromnih osam bodova uz utakmicu više na strani Medveščaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!