Tenis

Nervozni Ćorić neočekivano zaustavljen već u prvom kolu u Montpellieru

Branimir Korać • utorak, 02.02.2016.
Nervozni Ćorić neočekivano zaustavljen već u prvom kolu u Montpellieru
Foto: EPA

Borna Ćorić razočarao je u prvom kolu ATP turnira u Montpellieru. Njemački veteran Michael Berrer iskoristio je Ćorićevu nervozu, kaznio pogreške i prošao je u drugo kolo...

Borna Ćorić nije uspio prekinuti seriju poraza u mečevima protiv Michaela Berrera. 35-godišnji Nijemac svladao ga je 2013. i 2014. godine u Zagrebu, a bio je bolji i u ovom dvoboju.

Ćorić je odigrao dosta loš meč, počeo je dobro, ali nakon toga je sve više griješio, imao krivih odluka i stavljao se u probleme. S takvim nastupom rasla je i nervoza što je iskusni Nijemac rutinski koristio.

Prvi set Ćorić je poklonio Berreru. Imao je break prednosti od trećeg gema, ali kod 4:3 nije izdržao i izgubio je servis. Nova prednost stigla je u tie-breaku, tamo je pak vodio s 5:4 uz dva servisa, ali Berrer do kraja seta nije izgubio više niti poen te je Ćorić ostao bez seta.

Puno nervoze i ljutnje na samog sebe viđeno je u tom razdoblju što se vrlo loše odrazilo na Ćorićev ulazak u drugi set, odmah je izgubio servis i nakon toga više nije imao prilike za povratak.

U drugom setu osvojio je samo dva poena na reternu, Berrer je kod 3:1 oduzeo po drugi put servis hrvatskom igraču koji odlazi u neočekivani poraz 7:6, 6:2.

Bez obzira na dosadašnji omjer u međusobnim dvobojima, očekivao se bolji nastup Borne i igra na tragu one iz Chennaija gdje je igrao finale. Na žalost, počevši s tim finalom, Ćorić je izgubio naredna četiri meča i to bez ijednog osvojenog seta.

U Montpellieru nastupa i Marin Čilić koji je postavljen za drugog nositelja i u drugom kolu igrat će protiv Alexandera Zvereva koji je bio bolji od Luce Vannija.

ATP Montpellier, prvo kolo:
Michael Berrer (Njemačka) - Borna Ćorić (Hrvatska, 7) 7:6(5), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.02.2016. u 00:45
    uopce nije neocekivano, ja odigrao protiv njega, isplatilo mi se :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.02.2016. u 18:37
    Steta da je Borna imao los dan; puno gresaka.
    Obrisan korisnik