Košarka

Šarić dobar, Anadolu Efes bez prolaza u polufinale Turskog kupa

Branimir Korać • četvrtak, 18.02.2016.
Šarić dobar, Anadolu Efes bez prolaza u polufinale Turskog kupa
Foto: FaH

Pinar Karsiyaka i Fenerbahče plasirali su se u polufinale Turskog kupa. Karsiyaka je u četvrtfinalu tijesno svladala Anadolu Efes dok je Fenerbahče bez velike muke bio bolji od Buyukcekmecea...

Najjači par polufinala Turskog kupa ponudio je dramu do samog kraja. Pinar Karsiyaka i Anadolu Efes do kraja susreta bili su u igri pobjedi, ali Šarićeva momčad na kraju ipak nije uspjela proći u polufinale unatoč vrlo kvalitetnom nastupu hrvatskog igrača.

Anadolu Efes može žaliti za ovim susretom, kriza u koju je ušao u završnih pet minuta na kraju se pokazala ključnom. Pet minuta prije kraja imao je vodstvo 57:51 nakon čega Karsiyaka radi seriju 10:0 i preuzima vodstvo. 40 sekundi prije kraja Šarić je promašio tricu za poravnanje i bila je to posljednja prilika gostiju da se vrate u potpuni egal. U završnici s linije slobodnih bacanja Karsiyaka je imala dovoljno mirnoće i odnijela pobjedu.

U pobjedničkom sastavu Bracey Wright ubacio je 19 poena (7/10 za dva, 0/3 za tri), a Lazeric Jones 16 poena (5/12 za dva, 1/5 za tri). Kod poraženih Thomas Heurtel ubacio je 15 poena (2/5 za dva, 3/6 za tri) dok je Dario Šarić za 24 minute upisao 14 poena (4/7 za dva, 1/3 za tri) uz sedam skokova.

Fenerbahče je bez većih problema izborio nastup u polufinalu glatkom pobjedom protiv Buyukcekmecea 89:69. Polufinalist bio je poznat vrlo brzo, Fener se odvojio i Buyukcekmece nije imao snage za povratak.

Bobby Dixon predvodio je pobjednika s 14 poena (1/2 za dva, 4/8 za tri) dok je Ekpe Udoh dodao 12 (5/8 za dva) i šest skokova. Kod poraženih Osins Eldridge ubacio je 14 poena (3/5 za dva, 2/5 za tri) i uhvatio šest skokova.

Turski kup, četvrtfinale:
Fenerbahče - Buyukcekmece 89:69
Pinar Karsiyaka - Anadolu Efes 67:66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!