Tenis

Mirjana Lučić-Baroni eliminirala četvrtu nositeljicu za ulazak u četvrtfinale u Acapulcu

Branimir Korać • četvrtak, 25.02.2016.
Mirjana Lučić-Baroni eliminirala četvrtu nositeljicu za ulazak u četvrtfinale u Acapulcu
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Acapulcu pobjedom protiv četvrte nositeljice, Britanke Johanne Konte. Lučić-Baroni bila je bolja u tri seta nakon više od dva sata borbe...

Još jedan dobar nastup Mirjane Lučić-Baroni koja je prošla u četvrtfinale turnira u Acapulcu pobjedom protiv neugodne Britanke Johanne Konte, igračice iz 30 najboljih.

Lučić-Baroni stigla je do pobjede unatoč gubitku prvog seta, hrvatska tenisačica u nastavku meča bila je bolja i upisala je pobjedu. Mogla je i brže dovršiti posao, imala je visoku prednost u trećem setu, ali Konta se uspjela vratiti i produžiti meč.

Prvi set otišao je na stranu Konte koja je povela s 5:2 uz dvostruki break, Lučić-Baroni vratila je jedan izgubljeni servis, ali Konta je ipak uzela set sa 6:4.

Priča se promijenila od drugog seta. Počevši s četvrtim gemom Konta nije osvojila niti jedan svoj servis gem u tom setu, Lučić-Baroni iskoristila je petu set loptu i izborila treći set.

Tamo je hrvatska tenisačica nastavila s dobrom igrom i odjurila do 5:1. Očekivalo se brzo završenje posla, međutim Konta se nije predala i uz spašene dvije meč lopte vratila se na 5:5. Imala je Britanka i 15:40 za 6:5, ali nakon što to nije iskoristila, Lučić-Baroni napravila je break u sljedećem gemu i sa 7:5 prošla u četvrtfinale.

U borbi za polufinale igrat će protiv Amerikanke Christine McHale koju je svladala u posljednjem međusobnom dvoboju prošle godine u Brisbaneu uz izgubljena samo tri gema. McHale je u drugom kolu nadigrala Crnogorku Danku Kovinić.

WTA Acapulco, drugo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Johanna Konta (Velika Britanija, 4) 4:6, 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter26.02.2016. u 02:42
    daleko najveći njen problem je glava! dobije tu i tamo koji igračicu, a onda izgubi ono što mora dobiti. s 15 dvostrukih pogrešaka se ne može očekivati ozbiljan rezultat... Mchale prođe dalje ni kriva ni dužna... servira za ostanak u setu i na 40:40 dva puta duplom pokloni meč loptu....
    w.potter