Tenis

Borna Ćorić slavio u dva seta na otvaranju turnira u Indian Wellsu

Branimir Korać • četvrtak, 10.03.2016.
Borna Ćorić slavio u dva seta na otvaranju turnira u Indian Wellsu
Foto: Getty

U prvom terminu glavnog ždrijeba turnira u Indian Wellsu nastupio je Borna Ćorić i upisao pobjedu u dva seta protiv Francuza Lucasa Pouillea. Ćorić je za pobjedu trebao 80 minuta i slavio je sa 6:2, 7:5...

Borna Ćorić odigrao je dobar meč protiv Lucasa Pouillea i upisao je pobjedu u dva seta 6:2, 7:5. 87. igrač svijeta kratko se vratio u meč u drugom setu, ali Ćorić je na kraju ipak bio uspješniji.

Bio je to njihov prvi dvoboj, a došao je u vrijeme kada Ćorićeva forma ide uzlaznom putanjom što su pokazali mečevi u Dubaiju i Davis Cupu. Nakon što je odveo Hrvatsku u četvrtfinale Davis Cupa glatkom pobjedom protiv Kimmera Coppejansa, Ćorić je dobro krenuo i na američkoj turneji.

Prvi set protekao je u potpunoj Ćorićevoj dominaciji, hrvatski tenisač dva puta oduzeo je servis Pouilleu i s glatkih 6:2 stigao do seta i prednosti uoči nastavka susreta.

Odmah na početku drugog seta Borna je napravio break i poveo s 2:0, prednost je održavao sve do 4:3 kada Pouille vraća izgubljeni servis i poravnava na 4:4.

Međutim nije dugo Francuz bio u meču, u 11. gemu Ćorić dolazi do 15:40 te u maratonskom gemu realizira šestu break loptu za 6:5. Na servisu za meč nije bilo većih problema i Ćorić prolazi u drugo kolo.

Drugo kolo donosi mu dvoboj protiv 29. nositelja Brazilca Thomaza Belluccija s kojim se susreo u Davis Cupu u Brazilu gdje je Bellucci predao u četvrtom setu kod vodstva Ćorića 2-1 u setovima i 4:0.

Indian Wells, 1. kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Lucas Pouille (Francuska) 6:2, 7:5

FOTO: Julian Finney / Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2016. u 22:51
    nemoj dati da te ona kuraba sjebe! nedaj se! i sretno dalje!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2016. u 22:07
    Super pocetak turnira! Samo tako nastavi! Bravoooo Borna!
    Obrisan korisnik