Tenis

Ćorić: "Goran je legenda, zbog njega sam počeo igrati tenis", Ivanišević: "Odmah sam znao da će biti sjajan"

Branimir Korać • srijeda, 16.03.2016.
Ćorić: "Goran je legenda, zbog njega sam počeo igrati tenis", Ivanišević: "Odmah sam znao da će biti sjajan"
Foto: EPA

Goran Ivanišević i Borna Ćorić bili su gosti ATP Uncovered u kojem je Ivanišević isticao oduševljenje Ćorićem, a Borna istaknuo kako je Goran jedan od glavnih razloga za ulazak u teniske vode...

"Goran je legenda, on je moja inspiracija i manje-više tenis sam počeo igrati zbog njega."

"Imao sam pet-šest godina, gledao sam Gorana u Wimbledonu i to mi je vrlo lijepa uspomena. Nisam niti znao kako se zbrajaju poeni u tie-breaku i stalno sam oca ispitivao tko pobjeđuje", kaže Ćorić.

Ivanišević se prvi put s Ćorićem susreo kada je ovaj bio talentirani tenisač od kojeg se puno očekivalo za početak u juniorskom, a zatim i seniorskom tenisu.

"Kada sam ga prvi put vidio, znao sam da je sjajan, bio sam sretan što Hrvatska neće dugo čekati na velikog igrača. Borna je sada tu, on je budućnost svjetskog tenisa. Imao je 12-13 godina kada je došao razmijeniti nekoliko udaraca i nakon treće razmjene odigrao mi je dropshot. Znao sam da želi pobijediti, odmah sam vidio da Hrvatska dobiva nešto posebno."

Goran nije propustio istaknuti kako Hrvatska konstantno ima tenisku kvalitetu.

"Sjajno je kako Hrvatska proizvodi sjajne igrače. Nakon mene su došli Ljubičić, Ančić, Čilić i sada Borna. Slični smo, njegov otac dolazi iz dijela Hrvatske iz kojeg sam i ja i dosta je temperamentan što je dobro. Strastven je igrač, veliki borac i nikad ne odustaje. Poput pit bulla je, kada te uhvati, ne pušta."

"S 15-16 godina bio je vrlo nestrpljiv, htio je sve preko noći, ali je shvatio da u tenisu moraš ići stepenicu po stepenicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!