Rukomet

Favoriti odnijeli sve tri pobjede, Jakobsson u zadnjoj sekundi za slavlje Flensburga

Mihaela Bradovski • subota, 19.03.2016.
Favoriti odnijeli sve tri pobjede, Jakobsson u zadnjoj sekundi za slavlje Flensburga
Foto: EPA

Osim dvoboja između PPD Zagreba i Rhein-Neckar Löwena, odigrana su još tri susreta osmine finala Lige prvaka, a u sva tri slavili su gosti...

Motor - Veszprem 24:29

Veszprem je očekivano stigao do pobjede u gostima kod Motora i s 29:24 napravio je veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. Domaćin se borio i pružio otpor koliko je mogao, ali kvaliteta je bila na strani Mađara.

U prvom poluvremenu Veszprem je ispustio prednost od tri gola i na odmor se otišlo s poravnatih 12:12. Ipak u drugom dijelu do izražaja je došla bolja igra Veszprema koji je do sredine poluvremena stvorio pet golova viška i mirno priveo susret kraju.

"Drago mi je da smo pobijedili jer se još sjećam poraza od prije dvije godine. Igrali smo dobro u obrani, Mikler je odlično branio, a treba priznati kako je i njihov vratar bio raspoložen. Čestitam igračima na borbenosti i dominaciji tijekom cijelog meča. Pripremit ćemo se maksimalno za uzvrat uz sav respekt prema protivniku", rekao je trener Veszprema Xavier Sabate.

Po pet pogodaka za Veszprem postigli su Gašper Marguč i Renato Sulić, a kod domaćina sedam golova postigao je Igor Soroka.

Meškov Brest - Kielce 28:32

Do očekivane prednosti došao je i Kielce koji je slavio u gostima kod Meškov Bresta s 32:28. I ovdje je susret prelomljen u drugom poluvremenu kada su Poljaci stvorili razliku i otišli do pobjede.

U prvom poluvremenu Meškov je imao rezultatsku kontrolu i na odmoru je vodio 14:12. Nakon prvog dijela s gola je povučen Slawomir Szmal, ušao je Marin Šego i uz njegovu pomoć gosti su napravili preokret i preuzeli vodstvo. Uspjeli su se odvojiti sredinom drugog poluvremena kada su napokon otišli na tri razlike i poslije toga domaćin više nije zaprijetio.

"U svakom susretu tražimo protuotrov za našeg protivnika, ali Kielce je jedna od najboljih momčadi Europe. U drugom poluvremenu naši vratari nisu nam pomogli, promašili smo i dva sedmerca i niz zicera, ali svejedno vjerujemo da imamo šansu u uzvratu", tvrdi trener Meškova Sergej Bebeško.

Kielce su predvodili s deset golova Michal Jurecki i osam Karol Bielecki dok su Manuel Štrlek i Ivan Čupić postigli po tri gola. Kod domaćina sedam golova postigao je Pavel Atman, a pet Rastko Stojković.

Montpellier - Flensburg 27:28

Sjajnu utakmicu odigrali su Montpellier i Flensburg, a Nijemci su odnijeli pobjedu 28:27. Nedavno je Flensburg u Francuskoj poražen od PSG-a, no sada je imao više sreće i odnio je pobjedu.

Ključni ljudi bili su Mattias Andersson sa serijom velikih obrana te Johan Jakobsson koji je u posljednjoj sekundi pogodio za konačnih 28:27.

"Imali smo utakmicu u svojim rukama tijekom svih 60 minuta, ali smo bez obzira na to neke stvari mogli bolje odraditi. Očekujem naš bolji nastup u uzvratu, imamo dobre šanse za prolaz iako je sve još otvoreno", ustvrdio je nakon susreta Ljubomir Vranješ.

Upravo Jakobsson s pet golova bio je najefikasniji kod Flensburga, a kod domaćina šest golova postigao je Dragan Gajić dok je Matej Gaber dodao pet pogodaka.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Wisla Plock30:30Vardar Skoplje
Motor Zaporožje24:29Veszprem
Meškov Brest28:32Kielce
Montpellier27:28Flensburg
RK Zagreb23:24Rhein-Neckar Löwen
Szeged33:29Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Wisla Plock30:30Vardar Skoplje
Motor Zaporožje24:29Veszprem
Meškov Brest28:32Kielce
Montpellier27:28Flensburg
RK Zagreb23:24Rhein-Neckar Löwen
Szeged33:29Kiel

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2016. u 10:47
    zasto sliskovic ne igra?
    Obrisan korisnik