Rukomet

Vardar uz puno muke do četvrtfinala, Hrvati predvodili Kielce do nove pobjede

Mihaela Bradovski • subota, 26.03.2016.
Vardar uz puno muke do četvrtfinala, Hrvati predvodili Kielce do nove pobjede
Foto: EPA

Poznata su još tri sudionika četvrtfinala Lige prvaka. Veszprem i Kielce očekivano lako odradili su posao u uzvratu dok je Vardar u drami eliminirao Wislu...

Kielce - Meškov Brest 33:30 (32:28)

Nakon pobjede u Bjelorusiji od četiri gola razlike, Kielce je na svom parketu samo potvrdilo mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka. Poljski prvak bio je prejak za bjelorusku momčad, slavio je na svom parketu s 33:30 i nije niti jednom dopustio gostima da se ponadaju u neki veliki preokret.

Bjelorusi su ipak upisali barem pristojan poraz, držali su se u utakmici i nisu dopustili Kielceu da ih "razbije" u uzvratu. Domaćin je uspješno odrađivao posao unatoč šuterski očajnom izdanju Michala Jureckog koji se napucavao i završio utakmicu sa šutom 2/13.

"Trebamo svi biti zadovoljni jer smo među osam najboljih klubova Europe. Zadovoljan sam našim nastupom, pokazali smo respekt bez obzira što smo prvu utakmicu dobili s četiri gola razlike. Brest je pokazao i u uzvratu da je dobra momčad i da igra dobar rukomet vođen dobrim trenerom koji je učinio sve da bi njegova momčad prošla dalje", hvalio je goste Talant Dujšebaev.

U redovima Poljaka najefikasniji sa šest pogodaka bio je Denis Buntić, po pet su dodali Tobias Reichmann, Julen Aguinagalde i Manuel Štrlek, Ivan Čupić postigao je tri gola, a Marin Šego upisao deset obrana. Kod gostiju sedam pogodaka postigao je Rastko Stojković, a po pet su dodali Dainis Krištopans i Maksim Baranau. Ivan Pešić ostvario je osam obrana.

Veszprem - Motor 41:28 (29:24)

Veszprem je odradio posao protiv Motora iz Zaporožja i visokom pobjedom prošao u sljedeće kolo. Već u prvom susretu Mađari su stekli prednost i bilo je jasno da će Motor vrlo teško u uzvratu uspjeti nešto napraviti, a u uzvratu je upisao još teži poraz.

Napadačka rapsodija domaćina koji je nizao pogotke, a s druge strane na vratima je bio raspoloženi Mirko Alilović i već prvo poluvrijeme potvrdilo je kako se gostima ne piše dobro. Na odmoru je bilo 23:14 za Veszprem koji je u nastavku samo povećao svoju prednost.

"Čestitke domaćinu na zasluženom prolazu. Došli smo s pet golova zaostatka, dobro smo krenuli, ali onda smo počeli nizati pogreške. Imali smo puno krivih dodavanja, a osim toga Mirko Alilović dosta toga je zaustavio. Veszprem je sjajna momčad koja je znala iskoristiti naše pogreške. Teško je vratiti se iz minusa protiv ovakvog protivnika, borili smo se do kraja i ovo će nam biti dobro iskustvo za budućnost", kaže Mykola Stepanec.

Kod raspoloženog domaćina sedam golova postigao je Andreas Nilsson, šest je zabio Aron Palmarsson, a pet Momir Ilić. Renato Sulić dodao je četiri pogotka bez promašaja. Na drugoj strani po šest golova postigli su Igor Soroka i Sergej Šelmenko, a pet Oleksandr Ševeljev.

Vardar - Wisla 25:24 (30:30)

Vardar je umalo skupo platio pad u završnici prvog susreta protiv Wisle kada je ispustio lijepu prednost i na kraju se morao zadovoljiti remijem. U Skoplju je teškom mukom slavio s 25:24 i prošao u četvrtfinale.

Wisla je odigrala hrabru utakmicu, imala je i tri gola prednosti u nekoliko navrata tijekom drugog poluvremena, ali nije izdržala i ostala je bez četvrtfinala.

Šest minuta prije kraja Poljaci su vodili s 24:23, ali raspoloženi Toskić poravnava na 24:24 da bi odmah Dibirov doveo Vardar u vodstvo. U zadnjoj minuti ključnu obranu bilježi Šterbik koji skida pokušaj Nikčevića i odvodi Vardar u četvrtfinale.

Šterbik je skupio ukupno 17 obrana, tri nakon što je Dibirov doveo Vardar u vodstvo i bio je junak domaćina uz Alema Toskića koji je postigao osam pogodaka iz osam pokušaja.

Igor Karačić postigao je četiri pogotka iz devet pokušaja, ali i promašen sedmerac u završnici dok je Luka Cindrić postigao tri gola iz pet pokušaja. Kod Wisle sedam golova zabio je Dmitrij Žitnikov, a pet Valentin Ghionea.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala

Kiel36:29Szeged
Kielce33:30Meškov Brest
Veszprem41:28Motor Zaporožje
Vardar Skoplje25:24Wisla Plock
Flensburg31:30Montpellier
Rhein-Neckar Löwen29:31RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala

Kiel36:29Szeged
Kielce33:30Meškov Brest
Veszprem41:28Motor Zaporožje
Vardar Skoplje25:24Wisla Plock
Flensburg31:30Montpellier
Rhein-Neckar Löwen29:31RK Zagreb

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!