Košarka

Odličan nastup Šarića u pobjedi Efesa u produžetku protiv Trabzonspora

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.04.2016.
Odličan nastup Šarića u pobjedi Efesa u produžetku protiv Trabzonspora
Foto: EPA

Uz puno muke Anadolu Efes stigao je do gostujuće pobjede kod Trabzonspora, a velike zasluge za ovo slavlje ima Dario Šarić. Hrvatski reprezentativac bio je prvo ime susreta...

Dvoboj između Trabzonspora i Anadolu Efesa trajao je maratonski, odigran je produžetak, a susret je u završnici regularnog dijela bio prekid 20-ak minuta nakon što je sudac pogođen s tribina. U konačnici Efes je slavio nakon dodatnih pet minuta sa 72:65.

Vrlo zanimljiv dvoboj protekao je u neizvjesnoj borbi, a u završnici regularnog dijela ipak nije bilo pobjednika i otišlo se u produžetak gdje je Efes bio uspješniji.

Dario Šarić još jednom se pokazao kao jedan od ključnih igrača ovog Efesa i njegov odlazak u Philadelphiju bit će veliki udarac za momčad iz Istanbula.

Bio je prvi strijelac svoje momčadi s 21 poenom, bio je i prvi skakač s 12 skokova, ali i u obrani je odrađivao odličan posao te nosi najveće zasluge za pobjedu na ovom vrućem gostovanju.

Osim Šarića istaknuo se i Jayson Granger sa 16 poena i pet skokova dok je na drugoj strani sa 17 poena bio najbolji Dwight Hardy.

Ova pobjeda učvrstila je Efesovu prvu poziciju na ljestvici ispred Fenerbahčea koji ima dvije pobjede manje nakon što je tijesno slavio kod Turk Telekoma s 85:83.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!