Tenis

Mirjana Lučić-Baroni u dramatičnom dvoboju do pobjede protiv Kristine Mladenović

Branimir Korać • srijeda, 06.04.2016.
Mirjana Lučić-Baroni u dramatičnom dvoboju do pobjede protiv Kristine Mladenović
Foto: EPA

Psihički i fizički iscrpljujuć dvoboj drugog kola turnira u Charlestonu otišao je na stranu Mirjane Lučić-Baroni. S 15:13 u tie-breaku trećeg seta Lučić-Baroni izborila je prolaz u osminu finala...

Nakon što je pregazila Kineskinju Shuai Peng u prvom kolu, Mirjana Lučić-Baroni u drugom kolu turnira u Charlestonu bila je na velikim mukama, spasila je četiri meč lopte, ali ipak nakon dva sata i 45 minuta s 4:6, 6:4, 7:6(13) prošla je u osminu finala.

Protivnica joj je bila Kristina Mladenović, Francuskinja je trenutno 29. na WTA ljestvici, a u ovom dvoboju imala je niz prilika za dovršiti posao.

Ipak, na kraju je Lučić-Baroni slavila unatoč čak 15 dvostrukih servis pogrešaka, 23 break lopte Mladenović i osam izgubljenih servis gemova. U drami trećeg seta bila je bolja s 15:13 u 13. gemu.

Prvi set bio je pun preokreta, Lučić-Baroni bila je u dobroj poziciji nakon što je povela s 4:2 i imala 40:15 za svoj peti gema, ali tu je pala i Mladenović je s četiri gema u nizu uzela prvi set.

U drugom setu Francuskinja je izgubila sve svoje servis gemove, Lučić-Baroni jedan je osvojila i bilo je dovoljno za odlazak u odlučujući treći set.

Tamo je kod 5:5 Lučić-Baroni spasila 0:40, zatim u sljedećem gemu propustila dvije meč lopte i otišlo se u tie-break. Tu se vodila velika bitka iz koje hrvatska igračica s 15:13 izlazi kao pobjednica.

U osmini finala igrat će protiv bolje iz meča između Madison Keys i Laure Siegemund.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg06.04.2016. u 12:01
    Cestitke na borbi i pobjedi! Dobar "skalp" ali potpuno "lud" zenski tenis: s jednim gemom osvojenim na svom servisu dobiti set,... Ko lutrija...
    interreg