Tenis

Borna Ćorić i dalje čeka prvu titulu, Delbonis slavio u Marrakechu

Branimir Korać • nedjelja, 10.04.2016.
Borna Ćorić i dalje čeka prvu titulu, Delbonis slavio u Marrakechu
Foto: EPA

Borna Ćorić nije uspio u finalu ATP turnira u Marrakechu svladati Argentinca Federica Delbonisa. Delbonis je slavio sa 6:2, 6:4 i tako Ćorića ostavio u čekaonici za osvajanje prvog ATP turnira u karijeri...

Federico Delbonis osvojio je svoj drugi ATP turnir u karijeri dok je Borna Ćorić zaustavljen i u drugom finalu. Ćorić je poražen u Chennaiju od Stana Wawrinke početkom godine, a u Marrakechu je bolji bio Delbonis sa 6:2, 6:4. Argentincu je to druga titula na ATP Touru, slavio je prije dvije godine u Sao Paulu gdje je u finalu u tri seta svladao Paola Lorenzija.

Ovdje je Argentinac bio bolji od Ćorića u njihovom prvom međusobnom dvoboju, slavio je za sat i pol iako je Ćorić imao prilike odvesti meč u treći set.

Prvi set otišao je uvjerljivo na stranu Argentinca koji je dva puta oduzimao servis Ćoriću, mogao je do još jednog breaka, no i ovo je bilo dovoljno za uvjerljivih 6:2.

U drugom setu obojica su čvrsto držali početni udarac do 4:4 kada Ćorić ima priliku doći do prednosti. Međutim nije iskoristio šansu, Delbonis je to odmah kaznio i breakom u sljedećem gemu za konačnih 6:2, 6:4.

Porazom u finalu Marrakecha Borna Ćorić skočit će na 42. mjesto na ATP ljestvici s istim brojem bodova kao i 41. Andreas Seppi dok je Delbonis napredovao do 36. mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu10.04.2016. u 19:41
    Nije Borna bio dobar danas. Steta...ali bice ubrzo sigurno jos koja prilika za prvijenac.
    vjesu