Tenis

Ivo Karlović i Borna Ćorić bez osvojenog seta završili s nastupom u Monte Carlu

Branimir Korać • utorak, 12.04.2016.
Ivo Karlović i Borna Ćorić bez osvojenog seta završili s nastupom u Monte Carlu
Foto: EPA

Hrvatska je ekspresno ostala bez predstavnika u singlu u Monte Carlu nakon što su Borna Ćorić i Ivo Karlović poraženi već u prvim izlascima na teren...

Turnir u Monte Carlu vrlo brzo ostao je bez hrvatskih predstavnika u singlu. U paru je još u igri Ivan Dodig s Marcelom Melom, ali u pojedinačnom turniru poraze su odmah na startu upisali Borna Ćorić i Ivo Karlović.

Obojica su imali dosta neugodan ždrijeb, no počela je zemljana sezona i dobar dio tenisača dolazi "na svoje" stoga se nije niti očekivalo da bi mogli imati šetnju na ovako jakom turniru.

Karlović se tek vraća nakon problema s koljenom koje ga je dosta mučilo ove sezone i Joao Sousa iskoristio je to što je Ivo van ritma igranja te je slavio u dva seta.

Meč je potrajao sat i pol, a Karlović je svoje prilike propustio u početku susreta. Ispustio je čak pet breaklopti u prva dva servis gema Portugalca, nakon toga je izgubio servis i set sa 6:3.

U drugom setu Sousa je napravio isto što i Karlović početkom meča, on je također propustio pet break lopti, no ovaj put nije bilo oduzimanja servisa sredinom seta već su otišli u 13. igru gdje je Sousa slavio sa 7:4.

Portugalac se ne može pohvaliti formom ove sezone, prošao je dva kola u Melbourneu, ali od tada je upisao čak devet poraza uz samo dvije pobjede do ove protiv Karlovića. Ipak, u ovom trenutku je spremniji i definitivno mu više odgovara zemljana podloga.

Nakon prošlotjednog finala u Marrakechu, Borna Ćorić odmah je išao na odličnog Nijemca Philippa Kohlschreibera koji se pokazao boljim.

Vrlo rano Ćorić je izgubio servis u oba seta i dok se u prvom nije uspio vratiti, u drugom je napravio break za povratak na 3:3, imao je kod 4:3 i 0:40, ali nije to uspio iskoristiti i Nijemac ga je kaznio s tri osvojena gema u nizu te porazom s dva puta po 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2016. u 06:36
    Pa to je logično kad mu je pimpek non stop dignut, tko bi se onda koncetrirao na tenis :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2016. u 16:26
    Borna, Borna, imao bi vise sanse da si bio bez cure u Monte Carlu. Curu i tenis je tesko kombinirati, pogotovo kao devetnaestogodisnjak, hehe!
    Obrisan korisnik