Ostali sportovi

Ždrijeb Cruciblea povoljan za favorite

Ivan Obućina • petak, 15.04.2016.
Ždrijeb Cruciblea povoljan za favorite
Foto: Getty

Obavljen je ždrijeb glavnog turnira svjetskog prvenstva u snookeru koje će se održati u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru od subote 16. travnja do ponedjeljka 02. svibnja 2016. godine. Ždrijeb nije donio ništa spektakularno u prvom kolu, ali u drugom ga već garantira; jer za očekivati je da Ding Junhui i Judd Trump pobijede svoje protivnike u prvom kolu i njihov međusobni susret zasigurno na prvu privlači najviše interesa zaljubljenika u ovu predivnu igru.

Inače, iznenađenja u prvom kola su dosta česta, jer ne samo da razlika između nositelja i kvalifikanata nije toliko velika nego su i potonji već odigrali 3 meča kvalifikacija u nekoliko prethodnih dana i u dobrom ritmu ulaze u prvo kolo, dok nositeljima nedostaje gotovo mjesec dana natjecateljskih mečeva i to se često zna pokazati ključnim faktorom u meču.

Prvi nositelj i branitelj naslova Stuart Bingham dobio je jako težak ždrijeb za prvo kolo, jer nakon Dinga Ali Carter je sigurno najmanje poželjan kvalifikant. Također, Carter je pobijedio u zadnjih 6 međusobnih dvoboja i ne bi bilo baš nikakvo iznenađenje da se taj niz produlji na 7.

Drugi nositelj i prvi igrač svijeta Mark Selby u prvom kolu će igrati protiv Roberta Milkinsa, a četvrti nositelj Neil Robertson protiv Michaela Holta. Između njih se progurao Shaun Murphy kao treći nositelj i reprizi lanjskog četvrtfinala igrati će protiv Anthonya McGilla .

Uvjerljivo najveći favorit po kladionicama i igrač čiji mečevi će privući najviše pažnje je dakako Ronnie O'Sullivan. Njemu je ždrijeb u prvom kolu donio Davida Gilberta i tu ne bi trebalo biti problema, međutim drugo kolo mu potencijalno donosi odličnog Barrya Hawkinsa i to će biti pravi test O'Sullivanovih mogućnosti na ovogodišnjem turniru.

Parovi prvog kola, SP u snookeru:
Stuart Bingham (1) v Ali Carter
Stephen Maguire (16) v Alan McManus
Ricky Walden (9) v Robbie Williams
John Higgins (8) v Ryan Day
Judd Trump (5) v Liang Wenbo
Martin Gould (12) v Ding Junhui
Mark Williams (13) v Graeme Dott
Neil Robertson (4) v Michael Holt
Shaun Murphy (3) v Anthony McGill
Marco Fu (14) v Peter Ebdon
Barry Hawkins (11) v Zhang Anda
Ronnie O'Sullivan (6) v David Gilbert
Mark Allen (7) v Mitchell Mann
Joe Perry (10) v Kyren Wilson
Michael White (15) v Sam Baird
Mark Selby (2) v Robert Milkins

Turnir tradicionalno otvara branitelj naslova i prvi nositelj svojim mečem prvog kola koji počinje u 11.00 ujutro po hrvatskom vremenu. TV prijenos osigurava Eurosport, a tko ga nema nekako će se već snaći…

Raspored igranja: subota, 16. travanj

Jutarnji session 11:00
Stuart Bingham v Ali Carter
Marco Fu v Peter Ebdon

Popodnevni session 15:30
Stephen Maguire v Alan McManus
Shaun Murphy v AnthonyMcGill

Večernji session 20:00
Stuart Bingham v AliCarter
Marco Fu v Peter Ebdon

Dan Mullan/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!