Ostali sportovi

Branitelj naslova izletio u prvom kolu

Ivan Obućina • nedjelja, 17.04.2016.
Branitelj naslova izletio u prvom kolu
Foto: Getty

Otvaranje turnira donijelo je najbrži mogući nastavak The Crucible cursea i ispadanje branitelja naslova – Stuart Bingham poražen je od Alia Cartera već u prvpm meču turnira, što smo pomalo i predvidili u prošlom tekstu.

U meču koji je počeo dosta nervozno s obje strane Carter je manje griješio i pobjegao na 5-1, ali Bingham se malo konsolidirao i do pauze uspio doći do prihvatljivih 4-5, bolje započeti nastavak meča i povesti s 9-8. Međutim, tu je stao i Carter u decideru uspijeva odnijeti veliku pobjedu i produljiti niz pobjeda u međusobnim dvobojima na 7.

Marco Fu neočekivanom lakoćom je sa čak 10-2 rasturio Petera Ebdona, koji nije nikakve šanse imao u nijednom trenutku. Pokušavao je usporiti igru i taktikom safetya razbiti ritam protivnika, ali mu nije uspjelo i za njega je turnir završen. Fu je igrao odlično, nizao velike breakove (81, 111, 131, 84, 50, 71 i 71) i nije protivniku ostavio ni promil šanse za ikakav preokret.

U mečevima koji su započeli Shaun Murphy vodi 5-4 protiv Anthonya McGilla u vrlo izjednačenom i kvalitetnom meču. Murphy se pred kraj odvodio na 5-3 i ali odličnim breakom od 70 McGill je osvojio zadnji frame i zadržao potpuni priključak pred nastavak meča.

U škotskom duelu Alan McManus vodi protiv favoriziranog Stephena Maguirea sa 6-3 nakon što je zaostajao 3-1 na pauzi, međutim odlična igra u nastavku mu je donijela potpuni preokret pred nastavak meča. U ne previše kvalitetnom meču Maguire je dosta griješio i dao previše šansi protivniku koje je ovaj uspio iskoristiti. U slučaju da meč ovako i završi, Maguireu će ovo biti 4. uzastopno ispadanje u prvom kolu svjetskog prvenstva, a to je nešto što igrača njegovih kvaliteta sigurno ne zadovoljava.

Rezultati: subota, 16. travanj

Jutarnji session 11:00
Stuart Bingham v Ali Carter 4-5
Marco Fu v Peter Ebdon 6-2

Popodnevni session 15:30
Stephen Maguire v Alan McManus 3-6
Shaun Murphy v AnthonyMcGill 5-4

Večernji session 20:00
Stuart Bingham v AliCarter 9-10
Marco Fu v Peter Ebdon 10-2

Raspored igranja: nedelja, 17. travanj

Jutarnji session 11:00
Ricky Walden v Robbie Williams
Shaun Murphy v Anthony McGill 5-4

Popodnevni session 15:30
Stephen Maguire v Alan McManus 3-6
Ronnie O'Sullivan v David Gilbert

Večernji session 20:00
Mark Williams v Graeme Dott
Michael White v Sam Baird

FOTO: Gareth Copley/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!