Ostali sportovi

I treći nositelj otišao kući

Ivan Obućina • ponedjeljak, 18.04.2016.
I treći nositelj otišao kući
Foto: Getty

Nakon prvog nositelja i treći nositelj, Shaun Murphy završio je s ovogodišnjim nastupom.

Mada je unio u nastavak meča minimalno vodstvo to se nije pokazalo dovoljnim i u nastavku meča odličnom igrom Anthony McGill s 4-6 bježi na 8-6 i sigurno privodi meč kraju. Murphy je igrao jako dobro, ali njegov protivnik još bolje i sasvim zasluženo odnosi veliku pobjedu u vrlo izjednačenom i kvalitetnom meču, možda i najboljem u dosadašnjem dijelu turnira.

U drugom meču koji je ušao u nastavak Alan McManus povećao je odmah svoje vodstvo na 7-3 ali Stephen Maguire osvaja sljedeća tri framea i dolazi na 7-6, međutim McManus ne dopušta preokret, odlazi na 9-6 i sigurno privodi meč završetku. Odličan rezultat za škotskog veterana, ali i pravi trenutak za Maguirea da se zapita što mu se to događa na svjetskom prvenstvu – zadnje četiri godine ispada u prvom kolu od kvalifikanata.

Ronnie O'Sullivan u nastavak meča nosi rutinsko vodstvo 6-3, mada je David Gilbert jako dobro igrao, ali ni to nije bilo dovoljno za nešto više. O'Sullivan je brutalno kažnjavao svaku grešku protivnika i bez nekih većih breakova sigurno osvajao svoje frameove. Nastavak meča ne bi trebao nuditi mogućnost iznenađenja i za očekivati je da O'Sullivan sigurno prođe u nastavak turnira.

Robbie Williams i Sam Baird nose protiv svojih protivnika minimalno vodstvo u nastavak meča. Gledatelji nisu mogli pretjerano uživati u oba meča, a vidjeti ćemo da li će se u nastavku išta promijeniti ili će se nastaviti pomor favorita.

Ljubitelji snookera željno su iščekivali posljednji meč dana i dvoboj dvojice starih majstora i bivših svjetskih prvaka. Odličnom igrom Mark Williams osigurao je veliko vodstvo od 7-2 protiv Greama Dotta u jako dobrom meču s taktičke strane, ali i dosta čudnih grešaka s Dottove strane koje je Williams dosta sigurno pretvarao u frameove. Mada mu breakovi nisu bili spektakularni (54, 57, 66, 76, 70, 59) bili su sasvim dovoljni za sigurno vodstvo i Dott bi morao čudo napraviti da ovo preokrene u svoju korist.

Rezultati: nedjelja, 17. travanj

Jutarnji session 11:00
Ricky Walden v Robbie Williams 4-5
Shaun Murphy v Anthony McGill 8-10

Popodnevni session 15:30
Stephen Maguire v Alan McManus 7-10
Ronnie O'Sullivan v David Gilbert 6-3

Večernji session 20:00
Mark Williams v Graeme Dott 7-2
Michael White v Sam Baird 4-5

Raspored igranja: ponedjeljak, 18. travanj

Jutarnji session 11:00
John Higgins v Ryan Day
Ronnie O'Sullivan v David Gilbert 6-3

Popodnevni session 15:30
Mark Williams v Graeme Dott 7-2
Mark Selby v Robert Milkins

Večernji session 20:00
Ricky Walden v Robbie Williams 4-5
Michael White v Sam Baird 4-5

FOTO: Gareth Copley/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!