Ostali sportovi

Kvalifikanti pišu povijest

Ivan Obućina • srijeda, 20.04.2016.
Kvalifikanti pišu povijest
Foto: Getty

Izgleda da je promjena natjecanja polučila odlične rezultate i svijet snookera postaje sve izjednačeniji. Kvalifikanti više nisu topovska hrana u prvom kolu i sve više favorita to počinje osjećati, ako ih se uopće tako može nazivati. Naime, po prvi puta nakon 1982. tri od prva četiri nositelja su ispala sa svjetskog prvenstva već u prvom kolu, a dosad je 5 od 11 kvalifikanata izborilo drugo kolo turnira. Sudbina Binghama i Murphya sinoć je zadesila i Robertsona…

Sinoć smo svjedočili najvećem iznenađenju dosadašnjeg turnira. Michale Holt odigrao je fantastičan meč protiv jednog od glavnih kandidata za naslov i sasvim zasluženo izborio prolaz u drugo kolo. Od samog početka je krenuo silovito i najvećim breakom turnira od 140 pobjegao na 3-0, ali Neil Robertson uzvraća sa 62, 101 i 107 te izjednačava na 3-3, i činilo se da polagano preuzima kontrolu nad dvobojem Međutim, tu staje i Holt na pauzu odlazi sa 6-3, koje u nastavku povećava na 9-4 i tu je priči bio kraj. Robertson je igrao malo slabije nego što se od njega može očekivati, i Holt je to maksimalno iskoristio i, te uz nekoliko dobrih breakova odnio vrlo uvjerljivu pobjedu.

John Higgins nastavio je gdje je stao protiv Ryana Daya i breakovima od 52 i 121 mirno priveo meč kraju, te može s puno samopouzdanja čekati nastavak turnira.

Mark Selby je nastavio jako loše protiv Roberta Milkinsa i nakon 7-2 Milkins osvaja 4 framea i smanjuje na samo 7-6. Međutim, nakon kratke pauze Selby dolazi sebi i osvaja sve frameove do kraja i breakovima od 60, 67 i 70 odnosi pobjedu. Ono što Selby mora sigurno popraviti za nastavak turnira je ulazak u meč, jer to može proći protiv Milkinsa ali protiv malo boljih igrača bi se mogao odmah u startu naći u velikom zaostatku i tko zna da li će ga uspjeti stići.

Mark Allen rutinski vodi protiv Mitchella Manna nakon prvog dijela meča s odličnim breakovima od 74, 64, 104, 85 i 78 i meč je od samog početka držao pod kontrolom i trebao bi ga isto tako privesti kraju. Mann je svoj cilj ionako već ostvario prolaskom kvalifikacija i Allen je za njega u ovom trenutku možda malo prevelik zalogaj.

Barry Hawkins može biti presretan što ima ikakvo vodstvo, a kamoli ne ovakvo protiv Zhang Ande u jednom jako lošem meču, u kojem nijedan od igrača nije uspio naći nikakav ritam; ali tu je onda ipak očita razlika u kvaliteti došla do izražaja. Anda je napravio breakove od 83, 91 i 93 i vrlo uvjerljivo osvojio svoje frameove, ali ostalo je bilo užasno, i Hawkins je mirno skupljao bodove i na kraju ostvario uvjerljivo vodstvo. Na zadnja tri izdanja prvenstva Hawkins je igrao jedno finale i dva polufinala, i ako to misli ponoviti mora pod hitno poboljšati izvedbu jer ovakvom igrom teško može proći sljedeće kolo.

Rezultati: utorak, 19. travanj

Jutarnji session 11:00
Neil Robertson v Michael Holt 3-6
Mark Selby v Robert Milkins 10-6

Popodnevni session 15:30
John Higgins v Ryan Day 10-3
Mark Allen v Mitchell Mann 6-3

Večernji session 20:00
Neil Robertson v Michael Holt 6-10
Barry Hawkins v Zhang Anda 6-3

Raspored igranja: srijeda, 20. travanj

Jutarnji session 11:00
Mark Allen v Mitchell Mann 6-3
Martin Gould v Ding Junhui

Popodnevni session 15:30
Barry Hawkins v Zhang Anda 6-3
Judd Trump v Liang Wenbo

Večernji session 20:00
Martin Gould v Ding Junhui
Kyren Wilson v Joe Perry

FOTO: Gareth Copley/Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!