Tenis

Nick Kyrgios zaustavio Bornu Ćorića u četvrtfinalu Estorila

Branimir Korać • petak, 29.04.2016.
Nick Kyrgios zaustavio Bornu Ćorića u četvrtfinalu Estorila
Foto: EPA

U dvoboju igrača nove generacije, onih koji bi u budućnosti trebali preuzeti vladavinu svjetskim tenisom, Nick Kyrgios nadigrao je Bornu Ćorića i prošao je u polufinale turnira u Estorilu...

Prvi dvoboj Borne Ćorića i Nicka Kyrgiosa u seniorskom tenisu završio je kao i oni u juniorskom. Kyrgios je slavio s dva puta po 6:4 i nakon dvije pobjede u juniorskom tenisu u dva seta, nastavio je niz i na ATP Touru.

Ćorić niti jednom nije došao u priliku oduzeti servis Australcu, imao je dosta problema na reternu, a s druge strane Kyrgios je u tom segmentu bio uspješniji.

U prvom setu bio je dovoljan jedan krizni gem Ćorića da dođe do odluke. Kod 2:2 Kyrgios je došao do 15:40, oduzeo servis hrvatskom tenisaču i do kraja seta zadržao je prednost.

Slična situacija bila je i u drugom setu. Tu je Ćorić izgubio servis kod 1:1, spašavao je break loptu kod 4:2, a zatim kod 5:3 spasio je i tri meč lopte. Ipak na servisu za meč Kyrgios je iskoristio treću meč loptu u tom gemu i šestu ukupno za prolazak u polufinale.

U polufinalu ga očekuje Nicolas Almagro koji je u dva seta svladao Leonarda Mayera. U drugom polufinalu sastaju se Pablo Carreno Busta i Benoit Paire.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2016. u 11:18
    Sto ce mu cura na turniru??? Valjda je dosao da igra tenis. Cure i provod su za slobodno vrijeme.
    Obrisan korisnik