Tenis

Mirjana Lučić-Baroni izborila nastup u glavnom ždrijebu turnira u Madridu

Branimir Korać • subota, 30.04.2016.
Mirjana Lučić-Baroni izborila nastup u glavnom ždrijebu turnira u Madridu
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni prošla je i drugo kolo kvalifikacija u Madridu i plasirala se u glavni ždrijeb. U drugom kolu kvalifikacija za protivnicu je imala Heather Watson i slavila je u dva seta...

56. igračica svijeta i treća nositeljica kvalifikacija Heather Watson poražena je u drugom kolu borbe za ulazak u glavni turnir u Madridu od Mirjane Lučić-Baroni.

Hrvatska tenisačica slavila je u dva seta nakon sat i 41 minute borbe te tako izborila ulazak u glavni ždrijeb gdje će biti jedina Hrvatica. Ana Konjuh i Donna Vekić nisu bile te sreće, one su poražene još u prvom kolu kvalifikacija.

Watson je propustila priliku u prvom setu kada je vodila s 4:1 i imala dvije break lopte za velikih 5:1, ali Lučić-Baroni se izvukla, vratila izgubljeni servis i u tie-breaku stigla do prvog seta.

U drugom setu Lučić-Baroni spasila je dvije break lopte odmah na početku, do 3:2 nije bilo breakova, a onda je hrvatska tenisačica oduzela servis Britanki i krenula prema pobjedi 7:6, 6:2.

Ime protivnice u prvom kolu tek će saznati, a može igrati protiv Svetlane Kuznjecove, Kristine Mladenović, Monice Niculescu, Ane Ivanović, Jelene Ostapenko, Sabine Lisicki, Darije Kasatkine ili Madison Keys.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!