Rukomet

Veszprem uz odličnog Alilovića dovršio posao, Kiel izbacio branitelja naslova

Branimir Korać • nedjelja, 01.05.2016.
Veszprem uz odličnog Alilovića dovršio posao, Kiel izbacio branitelja naslova
Foto: EPA

Dva sjajna susreta četvrtfinala Lige prvaka bila su na rasporedu u subotu. Barcelona nije uspjela nadoknaditi zaostatak iz Kiela dok je Veszprem dovršio posao protiv Vardara...

Veszprem - Vardar 30:30 (29:26)

Veszprem je u Skoplju odradio glavninu posla kada je slavio s tri gola razlike i očekivalo se da će na svom parketu bez većih problema osigurati mjesto na završnom turniru.

Međutim nije sve išlo tako glatko. Gosti su se odbijali predati, odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme nakon kojeg nikome u dvorani u Veszpremu nije bilo svejedno, ali nisu uspjeli zadržati tu razinu i u drugom dijelu.

Momir Ilić golovima i Mirko Alilović obranama igrali su ključnu ulogu u prolazu Veszprema koji će treći put zaredom zaigrati na završnom turniru.

Na odmoru je Vardar imao prednost 14:12, međutim vrlo brzo u drugom dijelu je uhvaćen, domaćin je preuzeo kontrolu nad susretom i iako na kraju nije upisao i drugu pobjedu, mirno je završio posao.

"Znali smo da ćemo se možda naći u teškim situacijama, ali izvukli smo se jer smo se pripremali za njih. Atmosfera je bila fantastična, sada nam je želja napokon napraviti iskorak na završnom turniru", rekao je Mate Lekai.

Ilić je odigrao još jednu vrhunsku utakmicu s devet postignutih golova, jednako kao i u Skoplju, Laszlo Nagy dodao je sedam, Renato Sulić dva uz stopostotan šut, a Ivan Slišković pucao je jednom i to neprecizno. Mirko Alilović skupio je 14 obrana. Kod Vardara pet pogodaka postigao je Alex Dujšebaev, Luka Cindrić dodao je četiri iz pet pokušaja, a Igor Karačić tri iz šest pokušaja.

Barcelona - Kiel 33:30 (24:29)

Sjajna utakmica u Barceloni i kraj za branitelja naslova. Barcelona nije napravila ono što je uspjela prije dvije godine kada je svladala u uzvratu Rhein-Neckar Löwen kojem nije bilo dovoljno čak sedam golova prednosti iz prvog susreta. Kiel je ipak neka druga priča, momčad s drugačijim mentalitetom i zadržao je prednost u uzvratu.

Prvi susret završen je s plus pet za njemačkog prvaka, a u uzvratu viđeno je puno drame, Barcelona se uspjela vratiti iz mrtvih nakon što je zaostajala pet razlike, ali nije zaključila priču.

Niklas Landin bio je član te Löwenove momčadi koja je prokockala u Blaugrani visoku porednost, no u ovom susretu igrao je ključnu ulogu s četiri uzastopne obrane koje su uz Canellasove golove vratile Kiel na minus dva u završnici susreta i poslale Barcelonu u trofejnu sobu po trofej koji će uručiti nekome drugome.

U 35. minuti na semaforu je stajalo 19:15 za Kiel, Barcelona je bila na koljenima jer je morala nadoknaditi čak devet golova zaostatka, ali onda je pokazala svu svoju kvalitetu i na krilima navijača 20 minuta kasnije vodila je s 31:26. Međutim gosti rade 3:0 i dvije minute prije kraja praktički potvrđuju odlazak u Köln.

"Neopisivo. Prvo poluvrijeme odigrali smo fantastično, ali onda je Barcelona zaigrala puno brže, postigla neke brze golove i otišla na plus pet. Tu se probudila naša obrana koja je zaigrala znatno pokretljivije. U završnici je Landin potvrdio da je svjetska klasa, Canellas je postigao tri velika pogotka i sretan sam što smo opet dio najvećeg rukometnog turnira u svijetu. Ovaj put favoriti će biti neki drugi", rekao je Alfred Gislason.

Landin je na kraju završio s 15 obrana, po šest golova postigli su Canellas i Vujin dok je junak prvog susreta Klein dodao pet. Domagoj Duvnjak dao je svoj obol s tri gola, a Ilija Brozović s dva.

Kod Barcelone Entrerrios je postigao šest golova, a po pet su dodali Sigurdsson, Jallouz i Lazarov.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Kielce29:28Flensburg
Veszprem30:30Vardar Skoplje
Barcelona33:30Kiel
Paris Saint-Germain32:32RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Kielce29:28Flensburg
Veszprem30:30Vardar Skoplje
Barcelona33:30Kiel
Paris Saint-Germain32:32RK Zagreb

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2016. u 10:22
    očekivana borba velikana
    Obrisan korisnik
  • Kvrga01.05.2016. u 11:22
    Aupi*ku, Mirko je dobro branio. Nadam se da nekom neće pasti na pamet zvati ga u reprezentaciju :S
    Kvrga
  • vjesu01.05.2016. u 08:24
    Iz ovog teksta ce netko iscitati da je Landin odlucio utakmicu, sto po mom misljenju nije cijela istina. Landin je u drugom poluvremenu izgubio duel sa de Vargasom te nije apsolutno nista obranio i zbog toga je Barcelona uopce dosla u mogucnost uciniti utakmicu neizvjesnom. Na kraju je obranio... [više na forumu]
    vjesu