Tenis

Sjajan nastup Borne Ćorića u glatkoj pobjedi protiv Nicolasa Almagra

Branimir Korać • utorak, 03.05.2016.
Sjajan nastup Borne Ćorića u glatkoj pobjedi protiv Nicolasa Almagra
Foto: EPA

Borna Ćorić trebao je samo sat vremena za prolaz u drugo kolo Mutue Madrid Opena. U odličnom nastupu pregazio je Nicolasa Almagra s dva puta po 6:2 koji je u nedjelju osvojio turnir u Estorilu...

Ogromne oscilacije Nicolasa Almagra se nastavljaju. Prošli tjedan igrao je vrlo dobro u Estorilu i na kraju je osvojio prvu titulu od 2012. godine, ali u prvom kolu Madrida pregažen je od Borne Ćorića.

Ćorić je bio strpljiv, malo je griješio i pametno je čekao na pogreške Almagra kojih je bilo podosta.

Bio je to susret s malo prilika na reternu za Almagra. Španjolac je u cijelom meču osvojio samo šest poena protiv servisa dok je Ćorić u svakom setu po dva puta oduzeo Almagru servis.

U prvom setu Almagro je pao nakon 2:2 kada je Ćorić krenuo u seriju i osvojio sva četiri gema do kraja seta. Pritom je ukupno izgubio samo četiri poena i to sva četiri na servis Almagra.

Na početku drugog seta Ćorić se jedini put u meču suočio s break loptama, došao je Almagro do 15:40, ali Borna je to izvukao, ukupno nanizao pet gemova i pobjegao na 5:1 i mirno priveo meč kraju.

Izborio je nastup u drugom kolu gdje ga očekuje dvoboj protiv Novaka Đokovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 10:14
    Protiv Đokovica nema kaj traziti prognoziram mu 4- 5 gamova najvise..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 08:31
    ćora -nemaš kaj izgubiti protiv noleta- to ti je veliki plus-grizi i kad izgubiš-grizi na svaki poen. Hvala Bogu Borna sve više pametno razmišlja u igri.
    Obrisan korisnik
  • narada10803.05.2016. u 21:39
    klasan i efikasan. Moglo bi se reći da ga je pomeo. A inače vatrena španjolska publika, ma da spremna da bodri svojeg aduta, je nešto bila u grču. Almagro izgledao jadan, ali možda je uticao umor nakon dobivenog ATP turnira u Estorilu u nedelju.
    narada108
  • teniosac03.05.2016. u 20:15
    ajde sad oznoji Đokovića..
    teniosac
  • Obrisan korisnik03.05.2016. u 19:42
    Bravo Borna, svoje si napravio. Protiv Đokovića je bitno samo ne predati se. On je najbolji na svijetu, nije sramota izgubiti, ali je sramota predati se prije početka. Samo hrabro.
    Obrisan korisnik