Tenis

Borna Ćorić bez iznenađenja protiv Novaka Đokovića u Madridu

Branimir Korać • srijeda, 04.05.2016.
Borna Ćorić bez iznenađenja protiv Novaka Đokovića u Madridu
Foto: EPA

Prvi igrač svijeta Novak Đoković svladao je Bornu Ćorića u susretu drugog kola Mutua Madrid Opena. Đoković je odnio pobjedu za 80 minuta igre sa 6:2, 6:4...

Iznenađenje se ipak nije dogodilo, Novak Đoković rutinski je odradio dvoboj protiv Borne Ćorića i uz šest ispuštenih gemova prošao je u treće kolo.

Prvi set uzeo je lakoćom, drugi je pak bio posve ravnopravan, ali u njegovoj završnici Borna je ipak posustao i Đoković je to znao iskoristiti te osvojiti set sa 6:4.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj, dosad su se susretali kao trening partneri, ali ne i u službenim mečevima. Ćorić može biti zadovoljan odrađenim u drugom setu koji je izgubio, ali je prikazao i čisto korektan nastup.

Prvi set potpuno je otišao na stranu Đokovića koji je bio bolji i nije pružio nikakvu šansu Ćoriću. Dva puta mu je oduzeo servis i lakoćom je uzeo set sa 6:2.

U drugom setu znatno ravnopravniji dvoboj. Ćoriću se otvorila prilika nakon dvije dvostruke pogreške Đokovića te je Borna došao do prve break lopte u meču kod 3:3. Međutim Đoković se izvukao i na kraju stigao do pobjede.

Ključni break u drugom setu napravio je kod 5:4 kada je stigao do 15:40 i izborio nastup u trećem kolu.

Tamo će igrati protiv Bautiste Aguta koji je uz dosta muke svladao Feliciana Lopeza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2016. u 09:18
    sve je to psiha Borna- dobio te na iskustvo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2016. u 19:30
    Prognozirao sam mu 4-5 gameova osvojio ih je 6 mali po stilu stvarno podsjeća na Novaka ako bude i dalje marljivo radio i čvrsto ostao na zemlji nema razloga da ne eksplodira i nebude top 5 igrač jednoga dana, novi Dokovic teško može biti jer takav igrač se rijetko rađa..
    Obrisan korisnik