Tenis

Mihail Kukuškin u dramatičnom dvoboju do pobjede protiv Borne Ćorića

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.05.2016.
Mihail Kukuškin u dramatičnom dvoboju do pobjede protiv Borne Ćorića
Foto: EPA

Nakon Ive Karlovića, od turnira u Rimu oprostio se i Borna Ćorić, njega je svladao Mihail Kukuškin nakon gotovo tri sata borbe. Ćorić je izgubio sa 7:6, 5:7, 6:4 i to nakon što se uspio vratiti iz breaka zaostatka u trećem setu...

Mihail Kukuškin nastavio je niz pobjeda započet u kvalifikacijama. Nakon što je tamo bio bolji od Federica Gaija i Lucasa Pouillea, u prvom kolu nadigrao je Bornu Ćorića.

Kazahstanac je uzeo prvi set, u trećem je imao break prednosti, ali Ćorić se uspio vratiti, no na servisu za ostanak u meču ponovno je pokleknuo i Kukuškin je upisao pobjedu.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj i pobjeda Kazahstanca koji je nakon dva sata i 48 minuta igre ubilježio prolaz.

U prvom setu Ćorić je propustio set loptu kod 5:4 kada je Kukuškin na svom servisu ušao u probleme, ali Kazahstanac se na vrijeme oporavio i nakon toga u tie-breaku uzeo set sa 7:5.

Drugi set počeo je odlično za Ćorića koji je poveo s 4:0, ali Kukuškin je uspio doći do 5:5, no ne i potpuno okrenuti set. Od tog breaka za poravnanje, Ćorić više nije izgubio niti jedan poen u setu i sa 7:5 izborio je treći set.

Tamo je loše krenulo po našeg igrača, Kukuškin je poveo s 3:0, ali uz spašenu meč loptu Ćorić je uspio vratiti izgubljeni servis i smanjiti na 5:4, no onda gubi svoj servis peti put u meču i Kukuškin odlazi u drugo kolo.

Ova pobjeda osigurala je Kukuškinu dvoboj protiv Andyja Murraya koji je u nedjelju igrao finale turnira u Madridu. U sva tri dosadašnja susreta Kukuškin je ubilježio poraze od trećeg igrača svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!