Vodeni sportovi

Dina za Anđele plivanjem spojila Trogir i Split

Krešimir Bošković • ponedjeljak, 09.05.2016.
Dina za Anđele plivanjem spojila Trogir i Split

Baš kako je najavila Dina Levačić, članica KDP Split i studentica na zagrebačkom Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, u subotu je plivanjem spojila Trogir i Split, a sve kako bi pomogla djeci tjelesnim invalidima i djeci sa poteškoćama u razvoju o kojima skrbi udruga „Anđeli“. Dina je maraton započela ispod kule Kamerlengo u Trogiru nešto poslije 13 sati, a splitsku Rivu je dotaknula koju minutu poslije 17.30 sati.

Unatoč ne baš ugodnoj temperaturi mora koja je na startu iznosila 16 stupnjeva, Dina Levačić nije odustala od svog nauma već je u pratnji dva kajaka i jednog broda hrabro krenula u preplivavanje udaljenosti između Trogira i Splita. Sa starta u Trogiru ispratili su je predstavnici trogirske gradske vlasti predvođeni dogradonačelnikom Radovanom Sladom Šilovićem, klupski kolege iz KDP Split te brojni građani Trogira.

Na svom putu prema cilju na splitskoj Rivi prošla je ispod Čiovskog mosta, uz gradilište novog Čiovskog mosta te se nakon toga našla prepuštena pučini sve dok se nije približila obalama Splita. Cijelim putem uz nju su bili mama Željana, tata Mladen te Mladen Milošević, Žan Smoje i Marko Herman. Kod splitskog Instituta pratnja se povećala za još jednog člana. Dini se u tim trenutcima u moru pridružio i autor ovog teksta koji je uz nju plivao pedesetak minuta.

Posljednji kilometar Dina je ponovno bila sama u moru. Na ulasku u Gradsku luku našla se okružena brojnim jedrilicama klase Optimist koje su se sa regate vraćale u luku. Nakon četiri i po sata plivanja napokon je stigla do cilja na prepunoj splitskoj Rivi gdje su je među mnoštvom građana dočekali i njeni Anđeli.

Kako i priliči Dina je za isplivani maraton nagrađena velikim pljeskom te peharom kojeg je primila iz ruku gospodina Andre Krstulovića-Opare savjetnika za kulturu predsjednice RH. Ipak, za Dinu je sigurno najveća nagrada ta što je svojim trudom pomogla djeci iz udruge „Anđeli“ te je barem malo doprinijela podizanju svijesti o potrebama koje imaju djeca tjelesni invalidi i djeca sa poteškoćama u razvoju.

FOTO: Željana Levačić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!