Košarka

Dario Šarić predvodio Efes do pobjede na startu doigravanja

Petar Jenjić • utorak, 17.05.2016.
Dario Šarić predvodio Efes do pobjede na startu doigravanja
Foto: EPA

Krenulo je doigravanje u košarkaškom prvenstvu Turske. Anadolu Efes je uz odličnu igru Darija Šarića svladao Gaziantep na domaćem terenu 83:71, dok je Darušafaka minimalno slavila protiv Banvitspora rezultatom 77:76.

Nakon što su ispali iz Eurolige nešto ranije nego što su očekivali, košarkaši Anadolu Efesa mogli su se posvetiti domaćim natjecanjima. Regularni dio sezone završili su na prvom mjestu ispred Fenerbahčea, a protivnik u četvrtfinalu doigravanja im je Gaziantep, osmoplasiranu momčad prvenstva.

Gosti su u utakmicu krenuli kao da su oni prvoplasirana momčad. Vrlo rano su došli do vodstva, a pretkraj poluvremena došli su i do deset koševa prednosti. Međutim Efes se u nastavku budi i ponajviše zahvaljujući Dariju Šariću vraća utakmicu u egal. Domaćini su osigurali pobjedu polovicom posljednje dionice kada su zaključili 21:9 seriju i došli do dvocifrene prednosti. Za polufinale Efes mora dobiti još jednu utakmicu.

Dario Šarić bio je najbolji strijelac kod Efesa. Za 26 minuta provedenih na terenu postigao je 21 poen (5/9 za dva, 2/2 za tricu, 5/6 slobodna bacanja) uz pet skokova. Bryan Dunston i Thomas Huertel su ubacili po 12 koševa, dok je Jayson Granger dodao 11 poena.

Kod Gaziantepa je Julyan Stones ubacio 15 poena, dok je Andrew Rautins zabio 14. Tomislav Ružić završio je utakmicu s tri koša.

Darušafaka je upisala minimalnu pobjedu kod kuće protiv Banvitspora i stigla na pola puta do prolaska u polufinale. Luke Harangody predvodio je Darušafaku sa 23 poena i osam skokova. Semih Ereden ubacio je 14, dok je Scottie Wilbekin dodao 13 koševa. Adnen Moerman bio je najefikasniji kod Banvitspora sa 24 koša, dok je Gašper Vidmar ubacio 17 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina18.05.2016. u 01:24
    bravo Dario!
    pikepiletina