Tenis

Mirjana Lučić-Baroni glatko slavila protiv osme nositeljice i prošla u četvrtfinale

Branimir Korać • srijeda, 18.05.2016.
Mirjana Lučić-Baroni glatko slavila protiv osme nositeljice i prošla u četvrtfinale
Foto: FaH

Mirjana Lučić-Baroni igrat će u četvrtfinalu WTA turnira u Strasbourgu. U osmini finala igrala je protiv osme nositeljice Timee Babos i vrlo glatko slavila sa 6:1, 6:4...

44. igračica svijeta, Mađarica Timea Babos, upisala je težak poraz u drugom kolu turnira u Strasbourgu. Nadigrala ju je Mirjana Lučić-Baroni koja je za pobjedu 6:1, 6:4 trebala 70 minuta.

Lučić-Baroni je tako drugi put u karijeri svladala Babos i to ponovno u dva seta, jednako kao i prije dvije godine u Quebecu. Jedina pobjeda Babos datira još iz 2011. godine s ITF turnira u Saguenayu.

Hrvatska tenisačica projurila je prvim setom prepustivši Babos samo jedan gem. Kod 1:1 Mađarica je imala break loptu, ali nakon što je nije iskoristila, Lučić-Baroni napravila je dva breaka i brzo riješila set u svoju korist.

U drugom setu Babos je imala dva puta break prednosti, vodila je s 2:0 i 4:2, ali Lučić-Baroni potpuno je okrenula meč i s četiri gema u nizu otišla do pobjede. Kod 5:4 u drugom setu Babos je imala 15:40, ali nije to iskoristila i Mirjana je realizirala drugu meč loptu.

Četvrtfinale joj donosi dvoboj protiv bolje iz meča između Pauline Parmentier i Sloane Stephens.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!