Košarka

Darušafaka i Anadolu Efes prvi polufinalisti turskog prvenstva

Petar Jenjić • četvrtak, 19.05.2016.
Darušafaka i Anadolu Efes prvi polufinalisti turskog prvenstva
Foto: EPA

Košarkaši Anadolu Efesa plasirali su se u polufinale turskog prvenstva novom pobjedom nad Gaziantepom, a ovoga puta slavili su na gostovanju sa 64:73. Kao i Efes, Darušafaka je slavila u drugoj utakmici četvrtfinala protiv Banvitspora 73:86 i također prošla u polufinale.

Za razliku od prve utakmice u ovoj je Efes vodio gotovo od početka susreta. Gaziantep im je disao za vratom, međutim bez uspjeha. Uz raspoložene Browna i Grangera, Efes je održavao vodstvo. Ubačajem Šarića, Efes je došao na prvu dvocifrenu prednost (49:59) sredinom posljednje dionice. Iako su se domaćini vratili na tri koša zaostatka, gosti nisu dozvolili iznenađenje te su upisali pobjedu koja ih odvodi u polufinale.

Jayson Granger završio je utakmicu sa 19 koševa, dok je Derrick Brown ubacio 16 poena. Dario Šarić završio je susret sa devet koševa i devet skokova. Kod Gaziantepa je Jawal Williams ubacio 18 koševa, Jure Balažič 17, a Andrew Rautins 11 poena.

Darušafaka upisala je i drugu pobjedu protiv Banvitspora. Ključna je bila druga četvrtina koju su dobili sa 12 koševa razlike. Do kraja susreta gotovo da nisu ispuštali dvocifrenu prednost te su mirno priveli utakmicu kraju.

Scottie Wilbekin završio je utakmicu sa 29 poena i bio najbolji pojedinac na susretu. Luke Harangody dodao je 13 koševa, a Manuchar Markoishvili postigao je 12 poena. Kod Banvitspora je Adnen Moerman ponovno bio najbolji, ovoga puta sa 21 ubačajem. AJ Slaughter ubacio je 16 koševa, dok je Gašper Vidmar postigao 14 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!