Tenis

Mirjana Lučić-Baroni ipak bez titule na turniru u Strasbourgu

Mihaela Bradovski • subota, 21.05.2016.
Mirjana Lučić-Baroni ipak bez titule na turniru u Strasbourgu
Foto: EPA

Deseta nositeljica, Francuskinja Caroline Garcia, pobjednica je WTA turnira u Strasbourgu. Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela ponoviti igru iz prošla dva susreta i poražena je sa 6:4, 6:1...

Mirjana Lučić-Baroni ipak nije uspjela nastaviti sjajnu seriju protiv francuskih igračica na turniru u Strasbourgu. U posljednjem kolu kvalifikacija sa 6:1, 6:2 svladala je Virginie Razzano, u četvrtfinalu sa 6:0, 6:1 bila je bolja od Pauline Parmentier te je u polufinalu sa 6:1, 6:1 nadigrala Kristinu Mladenović.

Niz je stao na Caroline Garciji, igračici koja ju je svladala u tri međusobna dosadašnja susreta i sada je bila bolja i četvrti put. Garcia je u finalu turnira u Strasbourgu slavila sa 6:4, 6:1.

Ovo je za Francuskinju druga titula pobjednice na WTA Touru u karijeri, dosad jedinu osvojila je 2014. godine protiv Jelene Janković u Bogoti gdje je slavila sa 6:3, 6:4.

U meč protiv Mirjane Lučić-Baroni krenula je odlično, odmah je pobjegla na 5:1 i činilo se da će vrlo brzo završiti prvi set. No hrvatska igračica uspjela je vratiti oba izgubljena servisa i smanjiti na 5:4, ali na servisu za ostanak u setu dopustila je Garciji odvajanje na 0:40, dvije set lopte je spasila, no treću nije.

U drugom setu nije bilo posebne dvojbe, Francuskinja je bila bolja i Lučić-Baroni osvojila je samo svoj prvi servis gem te otišla u poraz 6:4, 6:1.

Ovo je za Lučić-Baroni bilo ukupno peto finale u karijeri, a ostala je na tri osvojene titule. Oba poraza u finalima upisala je upravo u Strasbourgu gdje ju je prije čak 19 godina svladala Steffi Graf sa 6:2, 7:5.

WTA Strasbourg, finale:
Caroline Garcia (Francuska, 10) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, Q) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!