Tenis

Ana Konjuh bez ikakvih problema preskočila prvu prepreku u Parizu

Branimir Korać • utorak, 24.05.2016.
Ana Konjuh bez ikakvih problema preskočila prvu prepreku u Parizu
Foto: FaH

Još jedna hrvatska predstavnica plasirala se u drugo kolo Roland Garrosa. Ana Konjuh rutinski je sa 6:2, 6:3 svladala Arinu Rodionovu i izborila prolaz...

Ruskinja koja nastupa s australskom putovnicom, Arina Rodionova, nije predstavljala veći problem za Anu Konjuh. Rodionova je solidna igračica u konkurenciji parova, međutim u singlu nije uspjela zaprijetiti boljoj Konjuh.

Hrvatska predstavnica slavila je za svega 64 minute igre s uvjerljivih 6:2, 6:3 i tako ponovila prošlogodišnji doseg te se plasirala u drugo kolo pariškog Grand Slam turnira.

Od početka je meč išao jednim smjerom. Vrlo brzo Rodionova je izgubila servis, a kada je Konjuh napravila dvostruki break i povela s 5:1, bilo je jasno da će set otići na njezinu stranu jer je protivnica vrlo malo prijetila na reternu.

Niti u drugom setu Rodionova nije došla do break prilike, Konjuh je kvalitetno odrađivala posao i nakon što je bila u zaostatku 3:2, nanizala je četiri gema do kraja meča i izborila mjesto među 64.

Tamo joj slijedi dosta teži zadatak, igrat će protiv bolje iz meča između Dominike Cibulkove i Saisai Zheng u kojem je Slovakinja priličan favorit, a u ulozi favorita bit će i protiv Ane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2016. u 16:35
    rutinski? kao da ima 10 osvojenih turnira iza sebe. Ma bravo Ana. Od poena do poena. Bez obzira na rezultat.
    Obrisan korisnik
  • teniosac24.05.2016. u 14:29
    protiv Cibulkove će biti puno teže ali nikad se nezna,favoriti znaju nekad odigrati slabo u prvim kolima grand slama..
    teniosac