Tenis

Visok poraz Lučić-Baroni i Dodiga u drugom kolu Roland Garrosa

Branimir Korać • srijeda, 25.05.2016.
Visok poraz Lučić-Baroni i Dodiga u drugom kolu Roland Garrosa
Foto: EPA

Nakon dobrih rezultata u prvom kolu, drugo kolo Roland Garrosa hrvatski predstavnici otvorili su porazima. Mirjana Lučić-Baroni i Ivan Dodig glatko su poraženi i neće u treće kolo...

I dok poraz Ivana Dodiga od Fernanda Verdasca nije iznenađenje, neočekivan je poraz Mirjane Lučić-Baroni od Naomi Osake.

Mlada Japanka nema previše uspjeha na zemljanoj podlozi, a u Parizu je iznenadila Lučić-Baroni visokom pobjedom s dva puta po 6:3.

Hrvatska tenisačica imala je dosta problema na svom servisu, čak šest puta Japanka je dolazila do breaka i na kraju je glatko slavila.

U oba seta Lučić-Baroni brzo se našla u zaostatku od dvostrukog breaka, u drugom setu uspjela je vratiti jedan izgubljeni servis i pritisnuti Japanku u naredna dva servis gema, ali Osaka je izdržala i upisala pobjedu.

U konačnici 31:12 za Lučić-Baroni u neprisiljenim pogreškama što se pokazalo ključnim u ovom meču.

Osaka će u trećem kolu igrati protiv Simone Halep koja može biti sretna ispadanjem Lučić-Baroni.

Glatko je izgubio i Ivan Dodig koji nije pružio jači otpor Fernandu Verdascu. Dosta skroman Dodigov nastup i samo šest uhvaćenih gemova u tri seta.

U sva tri seta Dodig je bio u podređenoj ulozi, Verdasco je dobro napadao i malo je griješio. Imao je čak 17 break lopti i sedam puta oduzeo Dodigu servis za konačnih 6:2, 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg25.05.2016. u 14:51
    Toplo - hladno: nikad ne znas kod Mirjane... Moze dobit skoro svakoga ali i izgubiti od svakoga...
    interreg