Košarka

Anadolu Efes još jednim preokretom do plasmana u finale

Petar Jenjić • subota, 28.05.2016.
Anadolu Efes još jednim preokretom do plasmana u finale
Foto: EPA

Anadolu Efes prvi je finalist turskog prvenstva. Slavili su i u trećoj utakmici protiv Darušafake rezultatom 83:88, a Dario Šarić završio je susret sa sedam koševa.

Košarkaši Efesa došli su i do treće pobjede u polufinalnoj seriji protiv Darušafake rezultatom 83:88 te se plasirali u finale prvenstva, gdje čekaju boljeg iz dvoboja Fenerbahčea i Galatasaraya.

Utakmica slična kao i ona prva prije nekoliko dana. Darušafaka je igrala bolje veći dio susreta, imala i dvocifrenu prednost, međutim nije uspjela izdržati te je pokleknula tek pretkraj susreta.

Izjednačena prva dionica nijednoj momčadi nije donijela preveliku prednost. Darušafaka je igrala nešto bolje, iako se to nije vidjelo na rezultatu, do sredine druge dionice kada su se domaćini počeli odvajati te prvi puta došli na dvocifrenu prednost.

Jako su dobro odolijevali napadima Efesa, sve do posljednjih minuta utakmice kada su se gosti potpuno približili. Thomas Huertel donio je tricom prvo vodstvo Efesu nakon jako dugo vremena, a zatim Jayson Granger pogađa dugu dvojku za tri koša prednosti, 18 sekundi prije kraja. Scottie Wilbekin išao je na brzo polaganje, međutim nije uspio pogoditi, a Huertel je slobodnim bacanjima potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Jayson Granger završio je utakmicu sa 17 poena (4/8 za dva, 2/4 za tricu, 3/4 slobodna bacanja), Derrick Brown je ubacio 16, a Thomas Huertel 15 koševa. Dario Šarić proveo je 18 minuta na parketu te ubacio sedam koševa (1/4 za dva, 1/1 za tricu, 2/2 slobodna bacanja) uz dvije asistencije.

Kod Darušafake je najefikasniji bio Semih Erden sa 23 koša (9/16 za dva, 5/7 slobodna bacanja) uz devet skokova. Marcus Slaughter ubacio je 14 poena, dok su po deset postigli Emir Preldžić i Scottie Wilbekin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!