Tenis

Borna Ćorić oprostio se od Roland Garrosa, Tsonga predao zbog ozljede Gulbisu

Branimir Korać, HINA • subota, 28.05.2016.
Borna Ćorić oprostio se od Roland Garrosa, Tsonga predao zbog ozljede Gulbisu
Foto: EPA

Kompletirano je treće kolo Roland Garrosa kod tenisačica i tenisača, a i posljednji hrvatski predstavnik upisao je poraz...

Borna Ćorić je poražen u trećem kolu Roland Garrosa od Španjolca Roberta Bautiste Aguta s 2-6, 3-6, 3-6, pa hrvatski tenis više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji u Parizu.

Ćorić je izgubio po dva servisa u svakom od tri seta od Bautiste Aguta, koji je 16. tenisač svijeta i specijalist za zemljane terene te je opravdao ulogu favorita u ovom dvoboju. Zagrepčanina su koštali loši počeci prvog i trećeg seta, dok je na početku drugog seta došao do prednosti, koju je u nastavku olako prokockao.

U prvom setu je Španjolac napravio "break" već u drugom gemu, a potvrdio ga je novim oduzimanjem servisa za konačnih 6-2. U drugom setu je Borna propustio veliku priliku za poravnanje, poveo je s 3-1, a onda je izgubio pet gemova zaredom. "Crna serija" je otišla i na sedam gemova u nizu, jer je Ćorić izgubio i prva dva gema u trećem setu, što iskusni Španjolac nije propustio do kraja seta, te je pobjedom ušao u 4. kolo.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Ćorića i Bautiste, te treća pobjeda Španjolca, koji je lani slavio na zemlji Umaga i Hamburga. Bornina jedina pobjeda je ove godine u Chennaiju, na tvrdoj podlozi.

Jo-Wilfried Tsonga predao je meč u prvom setu kod 5:2 Ernestsu Gulbisu koji se tako neočekivano našao u četvrtom kolu, a razlog je ozljeda mišića prilikom proklizavanja još u prvom gemu meča. Gulbis je u Pariz došao s vrlo lošim omjerom, ali došao je do meča protiv Davida Goffina.

"S njim često treniram i mislim da ga nikada nisam pobijedio na treningu. Dečko je kao zid, čini mi se da obožava igrati protiv igrača poput mene. No ako se dobro sjećam uspio sam ga jednom pobijediti i to na turniru u Acapulcu što znači da imam neke šanse", kaže Gulbis.

Novak Đoković igrat će u četvrtom kolu nakon što je rutinski svladao Aljaža Bedenea. 6:2, 6:3, 6:3 za Đokovića u meču u kojem je očekivano kažnjavao pogreške kojih kod Bedenea nije nedostajalo. Slovenac s britanskom putovnicom tako i dalje pokušava doći do prve pobjede protiv Top 10 igrača.

Dvoboj igrača dolazeće generacije Dominica Thiema i Alexandera Zvereva otišao je na stranu Austrijanca unatoč gubitku prvog seta. Thiem ga je izgubio u 13. igri, ali nakon toga bez problema okrenuo je meč u svoju korist. "Znao sam da me očekuje vrlo težak meč protiv sjajnog igrača kao što je Saša. Mislim da je u ovom dvoboju ipak bila razlika što sam tri godine stariji i iskusniji."

Thiem je u osmini finala Grand Slam turnira igrao prije dvije godine u New Yorku, a u Parizu će pokušati otići barem jedan korak dalje i doći do svog prvog četvrtfinala. Na tom mu putu stoji Španjolac Marcel Granollers Pujol koji je do osmine finala došao odigravši samo dva meča. Naime, u dvoboju 3. kola trebao se sastati s Rafaelom Nadalom, ali je deveterostruki pariški pobjednik u petak objavio da mora odustati od nastupa, zbog ozljede zgloba zapešća.

Osma nositeljica Timea Bacsinszky slavila je u dva seta protiv domaće igračice Pauline Parmentier. Parmentier je uhvatila samo šest gemova. no unatoč tome odigrala je solidno i pružila otpor u onom rangu kakav se i očekivao.

Kišni prekid od dva i pol sata Serenu Williams zaustavio je nakratko na putu do pobjede protiv Kristine Mladenović. Ipak je na kraju prva nositeljica uzela drugi set s 12:10 u 13. igri iskoristivši četvrtu meč loptu i uz spašenu jednu set loptu. Mladenović je odigrala kvalitetan meč i stvorila je dosta problema prvoj igračici svijeta.

"Igrala je jako dobro i natjerala me da izvučem najbolje iz svojeg tenisa. Sretna sam što sa uspjela proći dalje", rekla je nakon meča Williams.

Starija sestra Williams nalazi se samo jednu pobjedu od plasmana u svoje prvo četvrtfinale nakon deset godina.

Ukrajinska tenisačica Jelina Svitolina (WTA - 20.) iznenadila je bivšu pobjednicu Roland Garrosa Srpkinju Anu Ivanović u dvoboju 3. kola ovogodišnjeg pariškog turnira te se pobjedom 6-4, 6-4 probila u osminu finala.

Svitolina je prošle godine bila četvrtfinalistica u Roland Garrosu, gdje ju je zaustavila upravo Ivanović, protiv koje je Ukrajinka i dvije prethodne godine ispadala na pariškoj zemlji te izgubila svih dosadašnjih sedam mečeva. No, osmi međusobni dvoboj i treći u Roland Garrosu pokazao se sretnim za 21-godišnju Svitolinu, iako je ukrajinska tenisačica umalo ispustila veliku prednost.

Naime, Svitolina je vodila 6-4, 4-1 uz dva breaka viška. Ivanović je zaostatak anulirala, stigla do 4-4, ali je onda po sedmi put u meču izgubila servis, što je Ukrajinka iskoristila te u servisu za meč izgubila samo jedan poen.

Roland Garros, treće kolo, tenisači:
Ernests Gulbis (Latvija) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 6) 2:5 predaja Tsonga
Novak Đoković (Srbija, 1) - Aljaž Bedene (Velika Britanija) 6:2, 6:3, 6:3
Dominic Thiem (Austrija, 13) - Alexander Zverev (Njemačka) 6:7(4), 6:3, 6:3, 6:3
David Ferrer (Španjolska, 11) - Feliciano Lopez (Španjolska, 21) 6:4, 7:6(6), 6:1
Tomaš Berdych (Češka, 7) - Pablo Cuevas (Urugvaj 25) 4:6, 6:3, 6:2, 7:5
David Goffin (Belgija, 12) - Nicolas Almagro (Španjolska) 6:2, 4:6, 6:3, 4:6, 6:2
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 14) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:2, 6:3, 6:3

Roland Garros, treće kolo, tenisačice:
Timea Bacsinszky (Švicarska, 8) - Pauline Parmentier (Francuska) 6:4, 6:2
Serena Williams (SAD, 1) - Kristina Mladenović (Francuska, 26) 6:4, 7:6(10)
Venus Williams (SAD, 9) - Alize Cornet (Francuska) 7:6(5), 1:6, 6:0
Elina Svitolina (Ukrajina, 18) - Ana Ivanović (Srbija, 14) 6:4, 6:4
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 12) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 22) 6:4, 3:6, 6:1
Julia Putinceva (Kazahstan) - Karin Knapp (Italija) 6:1, 6:1
Kiki Bertens (Nizozemska) - Daria Kasatkina (Rusija, 29) 6:2, 3:6, 10:8
Madison Keys (SAD, 15) - Monica Puig (Portoriko) 7:6(3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2016. u 14:12
    Jos jednom cestirke HRT-u,sto redovito prenosi meceve nasih igraca,a pogotovo ostalih zato i opravdano placamo 80 kuna mjesecno bravo svaka vam čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2016. u 08:29
    Borna je to dobro organizirao u Parizu, nema sto; prvi tjedan za tenis a drugi za djevojku! Ona ga vec strpljivo ceka na tribinama RG-a.
    Obrisan korisnik