Tenis

Del Potro se lako obračunao s Dimitrovim, kraj za Troickog

Branimir Korać • utorak, 07.06.2016.
Del Potro se lako obračunao s Dimitrovim, kraj za Troickog
Foto: Jurica Rako

Odigrani su susreti prvog kola na turnirima u Hertogenboschu i Stuttgartu, a iznenađenja nije nedostajalo. Nekoliko nositelja završilo je s nastupima već na startu...

MATERIJAL IZ STUTTGARTA: Jurica Rako i Zoran Horvat

Na turniru u Hertogenboschu jedan od zanimljivijih dvoboja dana bio je onaj između Guillerma Garcije Lopeza i Vaseka Pospisila. Iako je Kanađanin bio blagi favorit uoči ovog susreta, iskusni Španjolac pokazao je još jednom kako je univerzalan igrač i da može odigrati dobro i na travi. Prošlogodišnji četvrtfinalist Wimbledona kao i tijekom cijele ove sezone dosta se mučio i na kraju nije uzeo niti set. Lošije se proveo drugi Španjolac Inigo Cervantes koji nije imao šanse protiv domaćeg igrača Igora Sijslinga kojeg čeka Ivo Karlović.

Sedmi nositelj Luksemburžanin Gilles Müller odigrao je vrlo dobar meč protiv Robina Haasea i svladao ga u dva seta. U konačnici 24 pogođena as servisa bila su dovoljna za prolazak u drugo kolo. Ovo je druga dobra vijest za Müllera u posljednja dva dana, jučer je saznao kako se izravno plasirao na Olimpijske igre u Riju.

Ruski kvalifikant i 256. igrač svijeta Daniil Medvedev upisao je jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri gledajući ranking protivnika. Igrao je protiv Horacija Zeballosa i glatko slavio sa 6:3, 6:1. No, Zeballos se ne snalazi najbolje na ovoj podlozi stoga ovo i nije neko veliko čudo bez obzira na ranking.

Jedan nositelj već se oprostio od turnira i to Andreas Seppi kojeg je lakoćom svladao Adrian Mannarino. Seppi je imao ponešto prilika, ali nije ih znao iskoristiti i Francuz ide dalje.

Prošlogodišnji finalist turnira u Stuttgartu Viktor Troicki ove godine poražen je već u prvom kolu. Zaustavio ga je Florian Mayer, Nijemac od kojeg nije sramota izgubiti na ovoj podlozi, ali opet igrač koji je duže vrijeme bio van terena i prije nešto više od mjesec dana vratio se tenisu.

Jedan od boljih Španjolaca na travnatoj podlozi, Feliciano Lopez, upisao je poraz od Mihaila Južnjija. Inače, ovo im je bio prvi međusobni dvoboj na travi još od 2003. godine kada je Lopez glatko slavio u Wimbledonu.

Osmopostavljeni Francuz Lucas Pouille također je upisao poraz već na startu i to u dvoboju protiv Australca Johna Millmana. Pouille je ima problema sa svojim servisom, natukao je čak osam dvostrukih servis pogrešaka i djelomično pomogao Millmanu.

Jedan od iščekivanijih mečeva dana bio je onaj između Juana Martina del Potra i Grigora Dimitrova, a okončan je uvjerljivim slavljem Argentinca. Dimitrov se nije snašao posebno na reternu, Del Potro je vrlo dobro servirao i Bugarin je uhvatio samo deset poena protiv servisa u cijelom meču.

Poraz je upisao i Marcos Baghdatis i to u tri seta protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa.

Na terenu su bila i dvojica hrvatskih predstavnika i to u paru Marin Čilić i Antonio Šančić. Na žalost zaustavljeni su već u prvom kolu, uspješniji su bili Sam Groth i Robert Lindstedt.

Čilić je odradio i trening s Rogerom Federerom, započeli su s odigravanjem jednog seta, no kod 4:4 prekinula ih je kiša.

Hertogenbosch, prvo kolo:
Dudi Sela (Izrael) - Dennis Novikov (SAD, Q) 7:6, 6:7(6), 7:6(5)
Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) - Vasek Pospisil (Kanada) 7:6(7), 6:2
Gilles Müller (Luksemburg, 7) - Robin Haase (Nizozemska) 7:6(7), 6:4
Igor Sijsling (Nizozemska, WC) - Inigo Cercvantes (Španjolska) 6:4, 6:0
Daniil Medvedev (Rusija, Q) - Horacio Zeballos (Argentina) 6:3, 6:1
Adrian Mannarino (Francuska) - Andreas Seppi (Italija, 6) 6:4, 6:4

Stuttgart, prvo kolo:
Taylor Fritz (SAD) - Fabrice Martin (Francuska, Q) 3:6, 7:6(6), 6:1
Florian Mayer (Njemačka, Q) - Viktor Troicki (Srbija, 6) 6:4, 7:6(4)
Sergej Stahovski (Ukrajina, Q) - Jan Choinski (Njemačka, WC) 6:3 predaja Choinski
Mihail Južnji (Rusija) - Feliciano Lopez (Španjolska, 5) 7:6(3), 6:3
John Millman (Australija) - Lucas Pouille (Francuska, 8) 6:7(3), 6:3, 6:4
Juan Martin del Potro (Argentina, WC) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 6:4, 6:2
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Marcos Baghdatis (Cipar) 4:6, 6:1, 6:4
Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 7) - Pierre-Hugues Herbert (Francuska) 6:4, 6:1
Denis Kudla (SAD) - Dušan Lajović (Srbija) 6:0, 6:2
Radek Štepanek (Češka, Q) - Denis Istomin (Uzbekistan) 7:5, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!