Tenis

Federer prestigao Lendla upisavši 1072. pobjedu u karijeri

HINA • subota, 11.06.2016.
Federer prestigao Lendla upisavši 1072. pobjedu u karijeri

Poznati su polufinalisti ATP turnira u Stuttgartu i Hertogenboschu, a protivnika je saznao i Ivo Karlović koji će igrati protiv Gillesa Müllera...

FOTO I IZJAVE IZ STUTTGARTA: Jure Rako i Zoran Horvat:

Švicarac Roger Federer izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u Stuttgartu, a svladavši Nijemca Floriana Mayera sa 7-6 (2), 7-6 (1) stigao je do svoje 1072. pobjede u karijeri te na ljestvici igrača s najviše pojedinačnih trijumfa s drugog mjesta istisnuo Čeha Ivana Lendla (1071).

Ispred Federera sada je ostao još samo Amerikanac Jimmy Connors (1256) kojeg Švicarac neće tako lako dostići. Uz prosjek od 60-ak pobjeda po sezoni morat će još barem tri sezone biti među najboljim tenisačima svijeta. No, 34-godišnjem Federeru će Amerikančev rekord biti dostižan uspije li ostati u tenisu jednako dugo kao što je to učinio Connors, koji se kao 39-godišnjak uspio probiti do polufinala US Opena 1991. godine.

Protivnik u polufinalu bit će mu Dominic Thiem koji je svladao Mihaila Južnija nakon velike borbe u tri seta.

"Mihail je servirao vrlo dobro, osvojio je prvi set i u drugom setu imao break šanse koje sam na sreću spasio. Vrlo je neugodan na travi, morao sam dati maksimum da držim meč u neizvjesnosti. U trećem setu je imao kod 5-5 opet dvije lopte za break, imao sam i ja u tom setu šanse, ali sam ipak bio taj koji je napravio break i osvojio meč. Osjećam se super, lani sam ovdje izgubio u prvom kolu, u Wimbledonu u drugom kolu, a sad sam ovdje u polufinalu. Iako mi je zemlja najdraža podloga, sretan sam ovim rezultatom", rekao je Thiem.

U drugom polufinalu Philipp Kohlschreiber će se boriti s argentinskim povratnikom Juanom Martinom del Potrom, jedinim od četvorice polufinalista koji je osjetio slast završnog trijumfa u Stuttgartu 2008. godine, dok je Mercedes Cup još uvijek igran na zemljanoj, a ne travnatoj podlozi, na koju je prešao prošle sezone.

Nakon Ive Karlovića i Luksemburžanina Gillesa Mullera, mjesto u polufinalu ATP turnira na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu izborili su Amerikanac Sam Querrey i Francuz Nicolas Mahut.

Od četvorice polufinalista samo 28-godišnji Querrey još nije prošao tridesetu, a slast pobjede na nizozemskoj travi osjetio je samo 34-godišnji Francuz Nicolas Mahut koji brani prošlogodišnji naslov, a pobjednikom je bio i 2013.

U subotu će se prvi za mjesto u finalu boriti Ivo Karlović i Gilles Muller (ne prije 12.30 sati), dok će program na središnjem terenu zaključiti Querrey i Mahut (ne prije 16.30 sati).

ATP Stuttgart - četvrtfinale
Roger Federer (Švi/1) - Florian Mayer (Njem) 7-6 (2), 7-6 (1)
Dominic Thiem (Aut/3) - Mihail Južnij (Rus) 3-6, 6-4, 7-5
Philipp Kohlschreiber (Njem/7) - Radek Štepanek (Češ) 6-4, 7-5
Juan Martin del Potro (Arg) - Gilles Simon (Fra/4) 6-7 (3), 6-3, 6-0

ATP 's-Hertogenbosch - četvrtfinale
Gilles Muller (Luk/7) - David Ferrer (Špa/1) 4-6, 6-4, 7-6 (5)
IVO KARLOVIĆ (HRV/3) - Adrian Mannarino (Fra) 6-3, 6-4
Sam Querrey (SAD/5) - Stefan Kozlov (SAD) 6-3, 6-0
Nicolas Mahut (Fra/8) - Bernard Tomić (Aus/2) 6-7 (5), 6-4, 6-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!