Nogomet

Pirlo: "Španjolska je zabrinutija zbog ždrijeba nego Italija"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.06.2016.
Pirlo: "Španjolska je zabrinutija zbog ždrijeba nego Italija"
Foto: EPA

Andrea Pirlo dugo je bio ključni talijanski čovjek, a Italija i nakon njegovog oproštaja od reprezentativnog dresa nastavlja s dobrim rezultatima...

Osmina finala u ponedjeljak donosi veliki dvoboj između Španjolske i Italije u koji Španjolci ulaze kao favoriti, no Pirlo smatra kako Italija nije bez šanse.

"Ovaj meč dolazi prerano, Španjolska je trebala osvojiti svoju skupinu i onda bi to bilo sjajno finale. Bio bi to izvrstan način za revanširati se za poraz u finalu prošlog Europskog prvenstva, ali možemo to učiniti i u osmini finala."

Za razliku od 2012. godine, Španjolska izgleda ranjivije i tu Pirlo vidi priliku.

"Tih 4:0 bilo je frustrirajuće, osjećali smo se užasno jer nismo uspjeli pokazati ono najbolje od sebe. Sada smo u teškom dijelu ždrijeba, no navikli smo na to. Prije četiri godine imali smo redom Englesku, Njemačku i Španjolsku, svejedno smo bili u finalu i možda je to dobar znak. Mislim da je Španjolska zabrinutija ždrijebom nego mi, protiv Italije nikada nije lako igrati, posebno protiv ove Italije. Španjolska je i dalje favorit jer igra najbolji nogomet, ali za razliku od 2012. godine, ima slabosti."

Sustav igre Italije ne odgovara Španjolskoj, smatra Pirlo.

"Ova Italija je uistinu kombinacija Atletica i Barcelone. Može se braniti jednako dobro kao Atletico, a može napadati poput Barcelone. Španjolska se dosta muči ako nema loptu u svom posjedu, obrambeno je ranjiva. Naš sustav 3-5-2 pomaže nam u boljem pokrivanju terena i stvaranju pritiska na onog koji ima loptu. Povijest nas uči da Španjolska ima problema protiv reprezentacija koje igraju s tri igrača u zadnjoj liniji."

Inače, Italija u ovaj susret ulazi bez Antonija Candreve koji vuče ozljedu i to će sigurno biti hendikep za Conteovu reprezentaciju.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!