Rukomet

Hrvatska u Splitu bolja od Švedske u prvoj pripremnoj utakmici uoči odlaska u Rio

Branimir Korać • četvrtak, 14.07.2016.
Hrvatska u Splitu bolja od Švedske u prvoj pripremnoj utakmici uoči odlaska u Rio
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija započela je s odigravanjem pripremnih utakmica uoči odlaska na Olimpijske igre. Prva u nizu odigrana je u Splitu gdje su Babićevi izabranici svladali Švedsku s 26:24...

Uigravanje reprezentacije uoči Rija već traje, a dvoboj protiv Švedske bio je prva prilika za Željka Babića da koliko su igrači usvojili ono što traži od njih. Šveđani su bili idealan protivnik, dovoljno snažan, a na kraju je Hrvatska upisala pobjedu 26:24.

Babić je pružio priliku velikom broju igrača, a na parketu je ponovno bio i Luka Stepančić i to nakon dugačke pauze i propuštenog Europskog prvenstva. Hrvatska je u Poljskoj osvojila broncu, a tko zna, sa Stepančićem bi možda napravila i korak više.

Švedska je samo dva puta tijekom cijelog susreta bila u vodstvu. Bilo je to u prvih deset minuta kada je povela s 3:2 i 5:4, a nakon tog drugog vodstva Hrvatska je napravila seriju 4:0 i preuzela konce igre u svoje ruke.

Šveđani su se uspjeli još jednom približiti na samo gol zaostatka nakon čega slijedi nova hrvatska serija 4:0 za odvajanje na 16:11.

U drugom poluvremenu Hrvatska je bez problema održavala prednost, imala je u nekoliko navrata i šest golova viška da bi Šveđani u završnici susreta zahvaljujući Zachrissonu uspjeli smanjiti na konačnih 26:24.

Po pet pogodaka postigli su Domagoj Duvnjak i Stepančić, četiri je dodao Manuel Štrlek, a tri Igor Karačić. Od vratara šest obrana skupio je Ivan Pešić, a pet Filip Ivić.

U švedskim redovima po četiri gola postigli su Jerry Tolbring, Andreas Nilsson i Zachrisson.

Sljedeću pripremnu utakmicu Hrvatska igra također sa Švedskom i to u subotu u Zadru od 20:30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.07.2016. u 12:36
    sretno Stepa..nadam se da ćeš se dobro uklopiti
    Obrisan korisnik