Vodeni sportovi

Karla i Ivan Šitić državni prvaci u daljinskom plivanju na 10 kilometara

Krešimir Bošković • nedjelja, 31.07.2016.
Karla i Ivan Šitić državni prvaci u daljinskom plivanju na 10 kilometara

Danas je u Omišu održano državno prvenstvo u daljinskom plivanju na 10000 metara koje je prošlo u znaku dominacije članova Kluba daljinskog plivanja Split. Naslove državnih prvaka osvojili su Karla i Ivan Šitić, odmah do njih plasirali su se njihovi klupski kolege Doris Beroš i Duje Milan. U muškoj konkurenciji i na trećoj stepenici postolja našao se također član KDP Split Dino Špadina, dok je potpunu dominaciju Splićana zaustavila Nika Perčić članica KDP Rijeka.

Po iznimno lijepom i jako toplom vremenu na startu današnjeg plivačkom maratona u Omišu našlo se 9 plivačica i 28 plivača koji su nešto iza devet sati zaplivali na stazi dugoj 10 kilometara. Današnju utrku nije završio samo jedan natjecatelj, dok je jedna natjecateljica stigla do cilja ali izvan vremenskog ograničenja.

Kao i više puta do sada i danas smo svjedočili uzbudljivoj borbi između Ivana Šitića i Duje Milana u kojoj je Ivan pobijedio sa samo jednom sekundom prednosti. Vrijeme pobjednika iznosilo je dva sata, osam minuta i 21 sekundu. Dvije i po minute nakon njih do cilja je,u razmaku od samo tri sekunde, došlo još troje njihovih klupskih kolega među kojima je najbrži bio šesnaestogodišnji Dino Špadina. Odmah poslije njega cilj je dotaknu Grgo Mujan te prva djevojka danas Karla Šitić, a pola minute iza nje i Doris Beroš.

Uzbudljiva borba vodila se i za treće mjesto kod djevojaka gdje je spretnija bila Nika Perčić koja je za dvije sekunde pobijedila još jednu članicu KDP Split Antoniu Buličić. Deveti je u cilj ušao Petar Matić što je ujedno značilo da je KDP Split osvojio prvih pet mjesta u muškoj kategoriji.

Osim u apsolutnoj kategoriji medalje su podijeljene i u starosnim kategorijama Državnog prvenstva, ali i Cro Cupa s obzirom da se ova utrka bodovala za Cro Cup. Nalove prvaka po kategorijama osvojili su: Antonia Buličić (KDP Split, kadetkinje), Ivan Šitić (KDP Split, juniori), Lucija Aralica (KDP Donat Zadar, juniorke), Danijel Lalić(KDP Donat Zadar, seniori), Karla Šitić (KDP Split, seniorke) i Petar Matić (KDP Split, veterani). Najmlađa plivačica bila je Antonia Buličić, dok je najstariji plivač bio Željko Sušek KDPSR poreč.

Sljedeće natjecanje iz serije Cro Cup održava se u subotu u mjestu Raslina pored Šibenika. To natjecanje je jedan od najposjećenijih i najomiljenijih plivačkih maratona u Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!