Ostali sportovi

Kraj za Bornu Ćorića, Gilles Simon iskustvom do drugog kola

Branimir Korać • subota, 06.08.2016.
Kraj za Bornu Ćorića, Gilles Simon iskustvom do drugog kola
Foto: EPA

Borna Ćorić nije otišao stopama Marina Čilića i Ane Konjuh. On je doduše imao najtežeg protivnika, s druge strane mreže bio je iskusni Francuz Gilles Simon koji je na kraju odnio pobjedu 6:4, 7:6 u meču koji je mogao i potpuno drugačije završiti...

31. igrač svijeta Gilles Simon bio je koban za Bornu Ćorića na startu olimpijskog turnira. Francuz koji neće oduševiti nekim spektakularnim nastupom, svladao je Bornu sa 6:4, 7:6(1), u ključnim trenucima bio je mirniji i koristio je ono što mu je Borna ponudio.

Za mladog hrvatskog tenisača ovo je bio prvi nastup na olimpijskim igrama, u njega je dobro krenuo, ali dopustio je Simonu da podigne igru i zatim napravi preokret.

Ćorić je otvorio meč s 2:0, imao je prednost i kod 4:3 kada je servirao za povećanje prednosti, no nakon što je izgubio i taj gem, Simon je uspio izvući set na svoju stranu te ga dobiti sa 6:4 iako je bilo sasvim dovoljno prilika da Ćorić bude taj koji će spremiti set u džep.

U drugom setu vodila se izjednačena borba du završnice kada Ćorić ulazi u probleme. Simon je kod 6:5 stigao do prvih meč lopti, imao je 15:40 i zatim još jednu loptu za pobjedu, no Borna se tu izvukao i izborio tie-break.

Tamo nije bio dobar, odmah je ušao u veliki zaostatak i Simon je pobjegao na 6:1 te iskoristio ukupno četvrtu meč loptu u susretu za prolazak u drugo kolo.

U drugom kolu očekuje ga Japanac Yuichi Sugita koji je trebao tri seta za prolaz protiv Amerikanca Briana Bakera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2016. u 00:01
    Simon ne igra spektakularno, vec duge, iscrpljujuce poene. Borna je vec drugi put od njega izgubio zbog toga sto prihvata njegova pravila igre. U buducim susretima, Borna mora nametnuti svoj stil igre, ako hoce da pobijedi lukavog Simona.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2016. u 23:41
    Šteta, presudile su nijanse, ali i sreća. Falilo je mirnoće za dovršiti 1. set, a tie break je odlučen u 1. poene, gdje je Simon 3 puta pogodio crtu, a na svom servisu kod 2-1 je pogodio 2 puta crtu i vrh mreže. Njemu je lopta prošla, Borni nije i to je to.
    Obrisan korisnik