Rukomet

Senzacionalna pobjeda Zameta u predgrađu Pariza

Mihaela Bradovski • subota, 03.09.2016.
Senzacionalna pobjeda Zameta u predgrađu Pariza
Foto: Sandro Donda

U prvom susretu kvalifikacija za EHF Europski kup Zamet je u gostima priredio pravu senzaciju. Riječani su svladali Creteil s 32:29 i napravili korak prema prolazu....

Uoči puta u Francusku Zamećani su bili prežaljeni, malo tko je vjerovao da mogu izvući pozitivan rezultat protiv velikog favorita Creteila. Međutim dogodila se senzacija, hrvatski predstavnik nadigrao je Francuze i na uzvrat nosi prednost 32:29.

Daleko je to od gotovog, Creteil ima u svojem sastavu dovoljno kvalitetnih igrača da preokrete zaostatak, ali u Rijeci ga očekuje vjerojatno dobro popunjena dvorana i izuzetno motiviran protivnik koji će učiniti sve da dovrši iznenađenje.

U pariškom predgrađu već nakon prvih 30 minuta mirisalo je na iznenađenje. Riječani su bili posve ravnopravan protivnik i na odmor se otišlo s 15:15 da bi u nastavku susreta gosti puni samopouzdanja stigli do prednosti koju su održavali do samog kraja.

Tijekom drugog dijela bilo je i plus pet za Zamet koji je igrao kao u transu, da bi u završnici Creteil uspio malo smanjiti zaostatak i pružiti se nadu uoči uzvrata u Rijeci.

Kod Zameta su posebno raspoloženi bili Marin Kružić s osam golova i talentirani Filip Glavaš sa sedam. Na drugoj strani bio je Mate Šunjić, a u njegovoj momčadi povremeni francuski reprezentativac Hugo Descat postigao je sedam golova dok je bivši BiH reprezentativac Muhamed Toromanović dodao pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!